YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı

Muğla’nın Milas ilçesinde, 75.

Muğla’nın Milas ilçesinde, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, senaryo gereği Fizik Tedavi Ünitesi Bölümü’nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile gerçekleştirilen yangın ve tahliye tatbikatı, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin C bloğunda yer alan Fizik Tedavi Ünitesi Bölümü’nde gerçekleştirildi. Senaryo gereği 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde devriye görevini yapmakta olan güvenlik personeli C bloğun en alt katında bulunan Fizik Tedavi Ünitesi Bölümü’nden çıkan dumanları fark etmesiyle durumu kapı kontrol noktasına bildirdi. Bu sırada binada yayılan dumanı fark eden Diyaliz Ünitesi çalışanları yangın nedeniyle kısa süreli panik yaşarken, daha sonra yangına müdahalede bulunarak, Diyaliz Ünitesi’nde yatan hastaların dumandan etkilenmemesi için çalışma yaptı.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesiyle olay yerine Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE, 112 Sağlık, İtfaiye, Polis ve hastane çalışanları sevk edildi. İhbarın ardından itfaiye ekipleri yangın mahalline ulaşarak alevlere müdahalede bulunurken, bir grup yangın eri, UMKE ekipleri ve hastanede görevli personel, binadaki kişilerin ve servisteki hastaların tahliyesini gerçekleştirdi.
Toplanma alanında yapılan sayımın ardından hemodiyaliz personelinin olmadığının fark edilmesiyle olay mahallinde yapılan kontrolde baygın halde bulunan, dumandan ve ısıdan etkilenen personel, kurtarma ekipleri tarafından toplanma alanına getirildi.
Olay yerinde hazır durumda bekletilen ambulanslar ise yaralı ve dumana maruz kalan hastalara anında müdahale ederek, yangından etkilenen 16 hastayı Bodrum Devlet Hastanesi’ne, Milas Özel Diyaliz Merkezi’ne ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Diyaliz Ünitesi’ne sevk etti. Senaryo kapsamında yürütülen tatbikat, başarıyla tamamlandı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler