YURTHABER

Şanlıurfa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

7’inci Uluslararası Kültür ve Medeniyet Kongresi

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen‘7.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen‘7. Uluslararası Kültür ve Medeniyet Kongresi’ yüzlerce sanatçı ve bilim insanını bir araya getirdi.
Üç gün süren eş zamanlı olarak dört salonda yapılan kongrede, edebiyat, kültür, iktisat, işletme, sosyoloji, tarih, coğrafya, arkeoloji, antropoloji, psikoloji, sanat, ilahiyat, felsefe, maliye, kamu yönetimi, hukuk, eğitim bilimleri, siyaset bilimi, işletme bilimleri ve uluslararası ilişkiler konularında toplam 190 bildiri sunuldu. Kongre açış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Eriş, “Yurt içi ve yurt dışından gelen tüm misafirlerimizi Harran Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Yedincisi düzenlenen uluslararası kültür ve medeniyet kongresine destek veren başta Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik olmak üzere Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ve kongreye destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
7. Uluslararası Kültür ve Medeniyet Kongresi açılışında Prof. Dr. Sedat Benek’in yönetmenliğini yaptığı ‘Tarladan Sofraya Urfa İsotu’ belgeselinin gösteriminin ardından Küratörlüğünü Öğr. Gör. Necla Tosmur ile Mehmet Yücel’in yaptığı resim sergisi gezildi.
Kültür ve Medeniyet Kongresinin içeriğine uygun olacak farklı etkinliklerin yapıldığı kongrede, Şanlıurfa’nın kültür zenginliklerinden birisi olan çiğköftenin yapılışı uygulamalı olarak gösterildi. Şanlıurfa’nıntanıtımına katkıda bulunmak amacıyla kongreye katılan akademisyenlere yönelik Göbeklitepe, Harran Kalesi ile kubbeli evler, Birecik Kelaynak Koruma Çiftliği, Birecik Müzesi ve Halfeti gezisi düzenlendi.

7’inci Uluslararası Kültür ve Medeniyet Kongresi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler