Bilye yerine göre misket ya da bilye diye anılan oyuncakla sokaklarda oynamak neredeyse çocukluk rüştünü ispat etmekle eş anlamlıydı.
80'lerde doğan her çocuğun bildiği eşyalar
Milli perdemiz
Neredeyse evlerin yüzde 90'ında kullanılmış bu perdeleri unutmak ne mümkün.
Atari salonu
Onlarca kocaman oyun makinesini görünce büyülenmiş bir şekilde etrafa bakmayan çocuk olmamıştır. Kasadan para karşılığı alınan jetonlarla çalışan bu oyun makinelerinde oyun seçenekleri çok fazla olmasa da popüler olduğu döneme göre rağbet gören oyun alanlarının başında geliyordu. Özellikle bayram harçlıkları alındıktan sonra çocukların bakkaldan sonra en çok ziyaret ettiği yer olabilir.
Bilye
Yerine göre misket ya da bilye diye anılan oyuncakla sokaklarda oynamak neredeyse çocukluk rüştünü ispat etmekle eş anlamlıydı. Daha çok bilye kazanmak üstüne oynan oyunlar için çocuklar sabahın erken saatlerinde bir araya gelir ve akşam karanlığında ancak evlerine girerdi. Gün sonunda kimi mutlu kimi hüzünlü olurdu.
Çim Adam
Türkiye’ye geldiği dönemde büyük bir çim adam satın alıp büyütme furyası başlamıştı. Her çocuğun sahip olmak istediği bu oyuncak ve bitki karışımı nesneye, tıpkı bir bitki gibi su verilir ve saçının uzaması beklenirdi. Saçıysa çimden olurdu. Uzayan çim saçlardan farklı şekiller yapılabilirdi ve çim adamın yüzü şekilden şekle sokulabilirdi.
Dantel
90’ların sonuna kadar neredeyse her evde yoğunlukla görülen danteller her erkek ve kadının çeyizinin olmazsa olmaz unsurlarındandı. Dantellerin kullanım alanı oldukça çoktu. Onlarca farklı tığ ve ip ile yapılan danteller özellikle kadınlar arasında en temel bilgi paylaşım konularından biriydi.