YURTHABER

Aydın
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ADÜ öğrencilerine Çanakkale menüsü dağıttı

Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tralleis Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Etkinliğe Rektör Prof.

Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tralleis Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Ali Akyol, Genel Sekreter Baki Aslantaş, fakülte dekanları, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Kartal, Çanakkale Savaşı’nın bir “Destan” olduğunu dile getirerek bizlere düşen en büyük görevin bu destanı yaşatmak olduğunu vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir konuşmasına, Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak edildiğini ifade ederek, Çanakkale Destanı’nın başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarını yad ederek başladı.

“O Mezar Taşlarında Gönül Coğrafyamızın İzi Var”
Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraklardır. Çanakkale Savaşı, yedi düvele meydan okuyan dönemin en modern ordularını dize getiren tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Bizim millet anlayışımızın milliyetçilik anlayışımızın çerçevesi Çanakkale’de çizilmiş, özünü kökünü burada bulmuştur. Bu ruhu anlamayan, milliyeti de milliyetçiliği de anlayamaz. O mezar taşlarında Bağdat, Şam, Kudüs var. Bakü var, Saraybosna var. O mezar taşlarında Gazze var, Gümülcine, Üsküp var, Taşkent var, Buhara var… Anafartalar’da Arıburnu’nda ‘Gönül Coğrafyamızın’ izi var. Çanakkale’yi anlayamayan, Türkiye’yi asla anlayamaz.
Öldü denilen İmparatorluğunn dünyanın en kesif ordularını yerle yeksan ettiği Çanakkale Savaşı’nda birliğin beraberliğin kardeşliğin imanın ve muhabbetin en çarpıcı örneklerinin yaşandığını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Çanakkale’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin “Önsözü” olduğunu ifade etti. Sözlerini sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Tüm olumsuz koşullara rağmen iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimizi de zafere ulaştıracak mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur. Çanakkale’de yakılan meşale, istiklal mücadelemizde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yolumuzu aydınlatmıştır. Cumhuriyetimiz, Çanakkale gibi, Kurtuluş Savaşı gibi büyük mücadelelerin büyük fedakarlıkların üzerine inşa edilmiştir.” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in konuşmalarının ardından törene katılanlara,Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “ Dönmeyi Hiç Düşünmediler” “Bir Hilal Uğruna” yazılı tişört dağıtıldı.
Çanakkale Koşusu Yoğun İlgi Gördü
Konuşmaların ardından öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ve Rektör Osman Selçuk Aldemir’in başlattığı 3 bin 500 metrelik “Çanakkale Koşusu” gerçekleşti. Koşunun ardından dereceye giren öğrencilerimize ADÜ öğretim üyelerince madalyaları takdim edildi. Etkinliğin sonunda buğday çorbası, üzüm hoşafı ve bir somun ekmekten oluşan “Çanakkale Menüsü” dağıtıldı.

ADÜ öğrencilerine Çanakkale menüsü dağıttı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler