YURTHABER

Balıkesir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir’de TIMSS uygulaması 4 okulda yapılacak

Türkiye genelinde 60 ilde yapılacak olan TIMSS 2019 Uluslararası Fen ve Matematik Eğilimleri Araştırması Uygulaması Balıkesir il genelinde 4 okulda uygulanacak.TIMSS uygulaması yapılacak pilot illerden olan Balıkesir’de Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Vedat Kuşgözoğlu Balıkesir’de uygulama okulunda incelemelerde bulundu.Nisan 2019’da TIMSS uygulamasının ilimizde gerçekleştirileceği pilot okullardan biri olan Altıeylül Özel İz Koleji Selma Caner Ortaokulunu İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve Balıkesir Ölçme ve Değerlendirme Merkezi öğretmenleri ile ziyaret eden Daire Başkanı Kuşgözoğlu, TIMSS hazırlık sürecini inceleyerek öğrenciler ile sohbet etti.Kuşgözoğlu: “Balıkesir bu sürece çok iyi hazırlanmış”Başkan Kuşgözoğlu yaptığı açıklamada, “Öğrenci başarılarını, dünyadaki en büyük ve en kapsamlı değerlendirme çalışması olan TIMSS; 5.

Türkiye genelinde 60 ilde yapılacak olan TIMSS 2019 Uluslararası Fen ve Matematik Eğilimleri Araştırması Uygulaması Balıkesir il genelinde 4 okulda uygulanacak.
TIMSS uygulaması yapılacak pilot illerden olan Balıkesir’de Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Vedat Kuşgözoğlu Balıkesir’de uygulama okulunda incelemelerde bulundu.
Nisan 2019’da TIMSS uygulamasının ilimizde gerçekleştirileceği pilot okullardan biri olan Altıeylül Özel İz Koleji Selma Caner Ortaokulunu İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve Balıkesir Ölçme ve Değerlendirme Merkezi öğretmenleri ile ziyaret eden Daire Başkanı Kuşgözoğlu, TIMSS hazırlık sürecini inceleyerek öğrenciler ile sohbet etti.
Kuşgözoğlu: “Balıkesir bu sürece çok iyi hazırlanmış”
Başkan Kuşgözoğlu yaptığı açıklamada, “Öğrenci başarılarını, dünyadaki en büyük ve en kapsamlı değerlendirme çalışması olan TIMSS; 5. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. 4 yılda bir yapılmakta, Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu IEA tarafından yürütülmektedir. Dünyada ilk olarak 1994-1995 yıllarında gerçekleştirilen TIMSS, Türkiye’de 1999, 2007, 2011 ve 2015 yıllarında uygulanmıştır. Nisan 2019’da beşincisi uygulanacak TIMSS’e Balıkesir’de 4 okulun 7 şubesi ve 133 öğrencimiz katılacak. Ayvalık Ali Çetinkaya Ortaokulu, Altıeylül Şehit Ömer Faruk Bol İmam Hatip Ortaokulu, Altıeylül Özel İz Koleji Selma Caner Ortaokulu ve Bandırma İmam Hatip Ortaokulu TIMSS uygulamasının Balıkesir’de gerçekleştirileceği pilot okullardır. Balıkesir’in bu sürece çok iyi hazırlanmış olduğunu gördüm. Sürece olan değerli katkıları nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız’a ve onun şahsında değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Balıkesir’de TIMSS uygulaması 4 okulda yapılacak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler