Bereket ailesinin bundan 7 yıl önce bir dal kaktüsle başlayan hobisi, bugün 150´nin üzerinde çeşidiyle binlerce saksıya ulaştı.
Bundan 7 yıl önce bir dal kaktüs ile pencere kenarında başladıkları hobiyi zamanla, balkona, daha sonra teras kata taşıyan Bereket ailesi, son olarak kiraladıkları araziye de sığmayan kaktüsleri için farklı çareler arıyor. Zaman içerisinde sayıları artan kaktüslere farklı türleri de ilave eden ailenin elindeki kaktüsler, bugün 150 çeşidiyle binlerce saksıya ulaşmış durumda. Hazırladıkları alanda kaktüsler dahil, birçok çeşit bitkiyle birlikte 7 bin çeşitten oluşan bir botanik bahçesi oluşturan aile, geçen zaman zarfında bir hobi olarak başlayan meraklarını bilimsel olarak takip etmeye başlamışlar. Toprağından, suyuna, gübresinden bitkiye tesir eden diğer tüm faktörlere kadar hassasiyetle ilgilenen Bereket ailesi, 1 dal kaktüsle başlayan bu hobilerini artık kiraladıkları araziye de sığdıramaz duruma geldi.
Çeşidi ve adedi sebebiyle sayıları günden güne artan ve yıllardır bir dalına bile kıyamadıkları kaktüsler için çareler aramaya başlayan aile, yakın zamanda kaktüsleri atmak ve dağıtmak arasında tereddütte kalmış. Her 2 seçeneğin de içinden çıkamayan aile bu sefer de uzun yıllardır hayallerini kurdukları 'Botanik Merkezi'ni hayata geçirebileceklerine dair bilgi edinmişler. Şimdilerde pencere kenarında başlayan hobilerini, daha profesyonel bir platforma taşımak üzere harekete geçen Bereket ailesi, kâr amacı gütmeksizin maliyetine satışların gerçekleşebileceği, asıl hedefin kaktüs türlerinin daha ideal ve zarif ortamlarda yetiştirilebileceği 'Botanik Merkezi'ni hayata geçirmek için gereken adımları atmaya başladı.
Kendisi, ağabeyi ve babasının da maaşının, kaktüslerin bakımına yetmediğini söyleyen Cihat Bereket, "Ben kendim devlet memuruyum. Benim kardeşim devlet memuru. Babam yine memur emeklisi. Şu haliyle bu büyüklüğe gelmiş seranın bize olan maliyetini artık bizim maaşlarımız zor karşılıyor. Ben bu hobiyi babamdan ve ağabeyimden devraldım. Onlar benden de önce başladılar bu işe. Esasında her şey 1 kaktüsle başladı. Bir zaman sonra kaktüs türlerimiz artmaya başladı. Balkonlara ve odalara sığmamaya başladı. Bir süre sonra evimizin bütün odaları bunlarla dolmaya başladı. Kaktüsleri evin üzerine taşıdık. Evin üzerinde de uzun bir süre kaktüslerle ilgilendik. 150 metrekare bir alandı orası. Bir zaman sonra orası da doldu. Bu sefer de yer problemiyle karşılaşınca atmak ve maliyetine satıp seyreltmek arasında tereddütte kaldık. Ama bu iki seçeneği de hazmedemedik. Daha sonra arazi kiraladık. Satışı zaten hiç düşünmemiştik. Atmaya ise asla kıyamıyorduk. Bu arada türler ve adet de çoğalmaya devam etti. Ve bir zaman sonra yer problemi ciddileşmeye başladı. Çareler aradık. Ve şimdi geldiğimiz son nokta itibariyle uzun zamandır hayalini kurduğumuz 'Botanik Merkezi' için bir ışık yanmış durumda. Bundan böyle daha bilimsel, daha zarif ve ideal ortamlarda kaktüs üretimini yapabileceğimiz bir alanı kurmak için kolları sıvadık. Hedefimiz bir 'Botanik Merkezi' " diye konuştu.
Bereket ailesinin bundan 7 yıl önce bir dal kaktüsle başlayan hobisi, bugün 150´nin üzerinde çeşidiyle...
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz