YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bucalı minikler projeleriyle Türkiye’yi temsil etti

Uluslararası ödüllü projeleriyle İzmir’in Buca ilçesini dünyaya tanıtan Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezine, bu kez de ilkokul öğrencilerinin yaptığı projeler ödül getirdi.

Uluslararası ödüllü projeleriyle İzmir’in Buca ilçesini dünyaya tanıtan Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezine, bu kez de ilkokul öğrencilerinin yaptığı projeler ödül getirdi. Merkezin Türkiye’yi Endonezya’da temsil eden 11 ve 12 yaşındaki öğrencileri, trafik sorunu ve yeni nesil oyuncak projeleriyle iki özel ödül kazanıp kentin gururu oldu.
Bucalı gençlere sunduğu ücretsiz akademik eğitimle adını uluslararası arenadaki bilimsel projelerle duyuran Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, liseli gençlerin ardından ilkokul öğrencileriyle de başarı elde etti.
Endonezya’da; yenilik, inovasyon, araştırma, yaygınlaştırma alanlarında genç kuşağı geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim merkezi olan Kyra.id ‘Dünya Çocuk Günü’ kutlamaları kapsamında, ‘Kids Conference’ (Çocuk Konferansı) etkinliği yapıldı.
Korona virüsü salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen etkinliğe; Çin, Tayvan, Hindistan, Vietnam gibi 10 ülkeden bilime meraklı ve yetenekli çocuklar katılırken, organizasyonda Türkiye’yi Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 11 yaşındaki Atilla Gökoğlu ve 12 yaşındaki Refik Kürşat Baysak temsil etti. Atilla Gökoğlu trafik kazalarına çözüm getirmek için tasarladığı ‘Magnetic Cars’ projesi ile ‘Rookie Maker Award Özel Başarı Ödülünü kazandı. Refik Kürşat Baysak ise yeni bir akılcı oyun düzeneği oluşturmak için tasarladığı ‘Adjustable Seesaw’ projesi ile Accomplishment Award Özel Başarı Ödülünü elde etti.
Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezine Bucalı velilerden de tam not geldi. Atilla Gökoğlu’nun velisi Ece Gökoğlu, “Çocuklarımızın teknoloji çağında geleceğe umutla bakabilmeleri için çok güzel bir çalışma. İçlerindeki potansiyelleri ortaya çıkarmaları için bir zemin sağlandı. Çocuğumuz çok küçük yaşlarından beri bilime ve teknolojiye çok meraklıydı. Biz de bu ilgiyi nasıl değerlendiririz diye araştırma yapıyorduk; çünkü okullarda imkânlar kısıtlı maalesef. Bu anlamda kendini cesaretlendirmesi, özgüven kazanması anlamında çok önemli faydası oldu” diye konuştu.
Refik Kürşat Baysak’ın eğitimci velisi Hüseyin Ufuk Baysak da, “Çocuğumuz vaktini çok iyi değerlendirmiş oldu. Hem piyano hem de proje öğrencisi. Çocuklarımızı artık dünya standartlarına getirmemiz gerekiyor. Bu şekilde kanalize edecek yer bulmakta çok zorlanıyoruz ya da ücretleri çok zor oluyordu. Buca Belediyesinin bize sağlamış olduğu bu imkândan dolayı teşekkür ediyor, canı gönülden kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bucalı minikler projeleriyle Türkiye’yi temsil etti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler