Soğuk-sıcak demeden büyük hevesle yaptıkları çalışmalarda en çok zorlandıkları kısımsa bitişe 10 kürek kala oluyor. Çünkü 210-220 kürek çektikten sonra ulaştıkları son 10 küreklik mesafe tüm duygu değişiminin yaşandığı nokta oluyor. Yapacakları her hamle öğrencilerin kazanıp kaybedeceklerini belirliyor.
Burası artık onun evi oldu
Kürek sporuna 16 yılını veren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Antrenörü Baha Er, bu branşta acı ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını söyledi. Ankara Eymir Gölü'nde sporcularına eğitim veren ve buradaki kayıkhanede oldukça pahalı kürek teknelerini tamir eden Baha Er, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
ODTÜ'yü iyi temsil etmek için çalıştıklarını ve 2002'den beri gidip geldiği kayıkhanenin artık evi olduğunu ifade eden Baha Er, "Kürek sporunun bir karakteri var. Bu karakteri çocuklara en iyi şekilde öğretmemiz lazım ama şunu özellikle belirtmeliyim ki çok fazla antreman yapmanız gerekiyor." diye konuştu.
Kürek sporunun, çok pahalı bir branş olması nedeniyle haddinden fazla özveri istediğini anlatan Er, "İnsanlar, maddi manevi çok fazla şey verdikleri için bu spora bağlanıyorlar. Sabahtan beri buradayız. Hava oldukça soğuk. Bu soğukta göl donana kadar antreman yapıyoruz. Donduktan sonra da salonda sezona hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.
'HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL'
Kürekçilerin spor yaparken çok fazla yorulmak zorunda olduğunu ve nabızlarının yüksek seviyelere çıktığını dile getiren Baha Er, "Bir seviyeye çıkıp orada durmuyorsunuz. Sürekli devam etmek zorundasınız. Bir mesafe var ve bu şekilde o mesafeyi tamamlamak da her babayiğidin harcı değil." şeklinde konuştu.
Yarışmaların yaklaşık 2 bin metre mesafede olduğu ve sporcuların 210-220 kez kürek çekebildiği bilgisini veren Er, şöyle devam etti: