YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çarşamba’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.Çarşamba Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.
Çarşamba Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitler için dua edilmesi, ilahiler, şiirler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşması, video gösterileri, konuşmalar ve 00.13’te sala okunması şeklinde devam etti.
Programa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, 15 Temmuz Gazileri Yaşar Besler, Selim Özdemir, şehit ve gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bu akşam 4 yıl önce yaşadığımız o menfur gecenin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seslenişi ile meydanların dolup taştığı, Türk Milletinin tanklara, toplara, uçaklara, hain FETÖ terör örgütüne meydan okuduğu gecenin yıl dönümüdür. 15 Temmuz gecesi meydanlarda Şehitlerimiz oldu o gecede Çarşamba’nın meydanlarını da binlerce kişi doldurdu. Çarşamba’da da benzeri olaylar yaşanmış olsaydı beklide bu akşam burada olan bir kısım hemşehrimiz şehit olmuş, gazi olmuş olacaktı. İnsanlar sokağa çıkarken her ne pahasına olursa olsun, neyle karşılaşacağını bilmeden, bu ülkenin istiklaline ve istikbaline karşı duran güçlere karşı mücadele etmek çıktı yollara. O gece gazi olan, şehit olan tüm kardeşlerimiz bu milletin gururu ve onuru olmuştur. Aramızda Yaşar Besler ve Selim Özdemir kardeşlerimiz var 15 Temmuz gecesi gazi olan iki genç hemşehrimiz, Çarşambamızın gururları, onları canı gönülden tebrik ediyorum. Bizler hiçbir zaman 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” dedi.
Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise, “Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri için buradayız, hepimiz için çok anlamlı bir gün. Milli birliğimize, demokrasimize karşı girişilen hain darbe girişimine karşı, milli birliğimizi ve beraberliğimizi gösterdiğimiz bir gecedir. Demokrasi tarihinde birçok darbe girişimi olmuştur, milletin seçtiği insanlar aşağılanmış, idam edilmiş, yasaklanmış, bir tür engeller çıkarılmıştır. Ama 15 Temmuz’da milletimiz topların, tüfeklerin önünde durarak şehit olmayı, gazi olmayı göz önüne alarak seçtikleri insanlara ve ülkesine sahip çıkmışlardır. Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimiz minnetle selamlıyorum” diye konuştu.

Çarşamba’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler