YURTHABER

Nevşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depoda kalan patates, TMO tarafından üreticiden alınıp ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırılıyor

Depoda kalan patates, TMO tarafından üreticiden alınıp ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırılıyor

NEVŞEHİR / NİĞDE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticinin deposunda kalan tüketim fazlası patatesleri satın alarak ülkenin dört bir tarafına sevk ediyor.

Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir'de, hasat döneminde yüksek rekolte elde edilmesine rağmen tüketimin azalması nedeniyle depoda kalan ürün, çiftçinin mağduriyet yaşamaması amacıyla TMO tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına ulaştırılıyor.

Hafta sonunda başlayan sevkiyatlar kapsamında bugün itibarıyla 1300 ton patates Nevşehir'deki depolardan çeşitli illere sevk edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, AA muhabirine, sevkiyatın başladığı cumartesi gününden beri çiftçiden alımı yapılan 52 tır patatesin sevk edildiğini, yapılan planlama çerçevesinde günlük 100 tır ürünün depolardan çıkış yapmasının hedeflendiğini belirtti.

Önceliğin köylerdeki ev altı olarak tabir edilen depolarda bulunan yaklaşık 60 bin ton ürüne verildiğini aktaran Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın talimatının ardından üç gün içinde harekete geçildi ve sevkiyatları yapıyoruz. Çiftçinin elinde kalan patatesi biraz daha yüksek fiyatla alarak memnuniyetlerini sağlamış durumdayız. Yüklediğimiz tırlar 25 ton kapasiteli olup valiliklerce teslim alınıyor. Daha sonra da hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılıyor." dedi.

Patates üreticilerinden Murat Çiğdem de hasadın ardından satış yapmasına rağmen deposunda 50 ton ürün kaldığını, karardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteşekkir olduğunu ifade ederek, "Depoda kalan patateslerimiz çürüyecek ve hayvan yemi olacaktı. Hasattan sonra pandemi nedeniyle tüketim düştü. Devletimizin kararıyla elimize para geçecek. Bu durumdan memnunuz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Durmuş Bilgiç ise elde kalan ürünlerinin TMO tarafından kendilerinden satın alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasının hem üreticiyi hem de yoksul insanları sevindiren bir gelişme olduğunu kaydetti.

- Niğde

Niğde'de de cumartesi günü başlayan sevkiyatlar kapsamında yaklaşık 2 bin ton patates çeşitli illere gönderildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Ovacık köyünde yükleme yapılan noktaları ziyaret ederek bilgi aldı.

Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niğde'de cumartesi günü farklı noktalarda patates alımına başlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"81 ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı insanımıza ulaştırılmak üzere dağıtım yapılacak. Alımda sınırımız yok, telaşlanmaya gerek yok. Ofis tarafından vatandaşlarımızın hesabına net 60 kuruş yatacak. İşçilik dahil araba üstü 85 kuruştan alım yapılıyor. Nakliye, ofis tarafından karşılanıyor. Hızlı ve yoğun bir şekilde alım devam ediyor. Tek kriterimiz var, insanımızın sofrasına aş olacak, bizleri mahcup etmeyecek düzende, kalitede işçilik yapılması gerekiyor. Çürüğü, kokusu ve filizlenmişi olmayacak. Sofralarımızda yüzümüzü ağartacak bir şekilde kalite istiyoruz. Başka bir standardımız yok."

Bugün 56 tır sevkiyat planlandığını aktaran Baş, yarın ise 100 tırın üzerinde sevkiyat yapılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Patates üreticisi İsmail Çetinkaya da "Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Patateslerimizi aldı, ambardan çıkarttı. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Depoda kalan patates, TMO tarafından üreticiden alınıp ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırılıyor

Depoda kalan patates, TMO tarafından üreticiden alınıp ihtiyaç sahiplerinin sofrasına ulaştırılıyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler