En güzeli de bu tariflerin hepsini evde kolayca uygulayabileceksiniz.
Zencefil tüketmenin 12 faydası
Uygulamadan önce bunları bilmenizde fayda var
Eğer kalp ve karaciğer problemleriniz varsa, vücut ısınız yüksekse veya mukoza zarlarınız hasar görürse zencefil kullanmamalısınız. Ayrıca kanayan yaranız veya hamileliğin 2. ve 3. trimesterindeyseniz yine zencefil kullanmamalısınız. Zencefil, hem rendelenmiş hem de taze olarak yararlıdır ve esansiyel yağı da çok faydalıdır. Bunu yemekler, hamur işleri ve içeceklere ekleyebilirsiniz. Zencefil özü bulunan bir maskeyi uygulamadan önce alerjiniz olup olmadığını kontrol etmek için kolunuzun küçük bir yerinde denemelisiniz.
Selülitle savaşır
17 gr zencefil suyu ile 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili karıştırın. Aynı kaba 1-1.5 bardak deniz tuzu ekleyin. Selülitli bölgeye karışımı sürün ve bir süngerle ovun.
Metabolizma sürecini hızlandırır ve mide bulantısını geçirir
Sindirim problemleriniz varsa veya hamilelik sırasında bulantıdan veya mide bulantısından muzdaripseniz, çayınızın içine biraz taze zencefil ekleyebilirsiniz.
Tırnakları güçlendirir ve büyümelerine yardımcı olur
1-2 çorba kaşığı shea yağını eritin. 1-2 çay kaşığı avokado yağı, 3-5 damla paçuli esansiyel yağı, 3-5 damla zencefil esansı yağı ve 5-7 damla limon esansı yağı ekleyin. Karıştırın ve kuru temiz bir kavanoza koyun. Bir maske olarak veya el kremi ile birlikte kullanabilirsiniz. Not! Bu madde alerjiye neden olabilir, bu yüzden çok dikkatli olmalısınız.
Bağışıklığı güçlendirir
Asortik asit, A ve B vitaminleri, çinko, kalsiyum, iyot, doğal antibiyotikler, antimikotikler ve zencefil konsantrasyonu sayesinde zencefil vücudumuzu güçlendirir ve çeşitli hastalıklara karşı direncimizi artırır. 250 ml yeşil veya siyah çaya 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil kökü ve bal ekleyin. Grip mevsiminde yemeklerden önce sabahları 1 yemek kaşığı tüketin.