YURTHABER

Gümüşhane
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 97.yıldönümünde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.Hükümet konağı girişinde Vali Kamuran Taşbilek’in tebrikleri kabul etmesinin ardından etkinlik Atatürk Anıtı önünde devam etti.İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu etkinlikte günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Cumhuriyetin bütün imkansızlıklara rağmen topyekün büyük Türk milletinin fedakarlıklarıyla kurulduğunu belirterek, "Ülkesinin işgali karşısında tek vücut olan aziz milletimiz vermiş olduğu destansı mücadeleyle Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır" dedi.Türk milletinin sarsılmaz inançla başlattığı yürüyüşle hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığını dile getiren Vali Taşbilek, "Bu kahramanca haykırışın neticesinde kahramanlarımız tarafından bize aziz bir vatan ve Cumhuriyet hediye edildi.

Gümüşhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 97.yıldönümünde düzenlenen törenlerle kutlanıyor.
Hükümet konağı girişinde Vali Kamuran Taşbilek’in tebrikleri kabul etmesinin ardından etkinlik Atatürk Anıtı önünde devam etti.
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu etkinlikte günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Cumhuriyetin bütün imkansızlıklara rağmen topyekün büyük Türk milletinin fedakarlıklarıyla kurulduğunu belirterek, "Ülkesinin işgali karşısında tek vücut olan aziz milletimiz vermiş olduğu destansı mücadeleyle Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır" dedi.
Türk milletinin sarsılmaz inançla başlattığı yürüyüşle hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığını dile getiren Vali Taşbilek, "Bu kahramanca haykırışın neticesinde kahramanlarımız tarafından bize aziz bir vatan ve Cumhuriyet hediye edildi. Cumhuriyet tutsak yaşamaktansa ölümü kendisine şeref sayan şahlanmış bir iradenin muhteşem eseridir. Cumhuriyet aziz milletimizin kardeşlik destanı, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünemeyeceğini, parçalanamayacağını haykıranların destanı, milletin varlığının ve onurunun adıdır" diye konuştu.
Tören Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son bulurken, etkinlikler kapsamında akşam saatlerinde havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler