Henüz tıbbın ve teknolojinin fazla gelişmediği eski dönemlerde, insanlar açıklayamadıkları olayları batıl inançlarla anlamlandırmaya çalışmışlar. Bunlardan biri de hamilelik. Ancak hamilelik ve doğuma ilişkin batıl inançlar hala günlük yaşantımızı etkiliyor.
Hamilelik ile ilgili 10 garip batıl inanç
ANNE HAMİLEYKEN BALIK YERSE ÇOCUK UZUN SÜRE KONUŞAMAZ
Neredeyse her türlü balık, özellikle nehir balığı, insanlar için tehlikeli olan parazitleri içerebilir. Sonuçlar, bir çocuğun yavaş konuşma gelişiminden çok daha ciddi olabilir. Ancak, balıklar yüksek sıcaklıkta pişirildiyse ya da donmuşsa, bunun için endişelenmeden yiyebilirsiniz. Tek istisnalar, ton balığı, köpek balığı, marlin, kılıç balığı, kral uskumru, turna ve diğerleri gibi bir çok cıva içeren balık türleridir. Hamile olduğunuzda bu balıkları yemek, hem siz hem de çocuğunuz için tehlikeli olabilir.
EVDE TÜM PENCERELERİ AÇMAK
Sadece pencereler değil. Rusya, Beyaz Rusya ve Ukrayna'da insanlar kapı, dolap, kutu, çekmece yani açılabilecek ne varsa açıyorlar. Bu eylemlerin rahim ağzı açıklığına yardımcı olacağına inanılıyor. Böyle bir inanç tabii ki doğru değil ama pencerelerin ve dolapların açılması -havalanması anne ve bebek için gereklidir.
BEYAZ YİYECEKLER YERSENİZ BEBEĞİN TENİ AÇIK RENK OLUR
Beyaz bir cildin güzelliğin ölçütü olarak görüldüğü Hindistan ve Çin'de açık renkli gıdalar tüketmenin bebeğin cildine de etki edileceğine inanılıyor. Bu tabii ki doğru değil. Ten rengi sadece genlerin kombinasyonuna bağlıdır.
MEZARLIKTA YÜRÜMEK MUTSUZLUĞA YOL AÇAR
İsrail, Doğu Avrupa ve Filipinler gibi birçok Arap ülkesi bu batıl inançları takip ediyor. Çocuğun atalarının ruhları tarafından çağrılabileceğine ya da çocuğun kötü bir öfke yaşayacağına ve çok fazla ağlayacağına inanılır. Bu mantıksız batıl inancın temeli, bazı dini kısıtlamalardan veya hamile bir kadını stresden korumak olabilir.
BOYNUNA YUMURTA KABUĞU TAKMAK
Bazı Rus köylerinde, hamile kadınlar boyunlarına yumurta kabuğu asıyor. Yumurta güvenli olduğu sürece, çocuklarının da güvende olacağına inanıyorlardı.