YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastalardan Uğraş Terapisi El Sanatları Sergisi

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde AMATEM, Psikiyatri Servisi, fizik tedavi hastaları ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarının bir yıl boyunca usta öğreticiler eşliğinde yaptıkları el emeği göz nuru eserleri, açılan yılsonu sergisiyle görücüye çıkardı.Sergi açılışında konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde AMATEM, Psikiyatri Servisi, fizik tedavi hastaları ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarının bir yıl boyunca usta öğreticiler eşliğinde yaptıkları el emeği göz nuru eserleri, açılan yılsonu sergisiyle görücüye çıkardı.
Sergi açılışında konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; açılan serginin psikiyatri tedavisinin bir parçası olduğunu söyledi. Psikiyatri de ilaç tedavisinin yanı sıra bir de meşguliyet tedavisi bulunduğunu anlatan Müdür Bilge “Psikiyatri tedavide öncelikle ilaç tedavisi var. Ama bunu destekleyecek bazı tedavi yöntemleri de bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de meşguliyet tedavisi. Sergilenen ürünlerde meşguliyet tedavisinin birer parçaları, Bu faaliyetin hasta üzerinde bir etkisi var. Onları meşgul ediyor. İçerisinde bulunduğu sıkıntılı durumdan uzaklaştırarak hayata bağlama noktasında bir adım. Sadece ilaç alıp klinikte yatmanın her zaman istenilen etkisi olmuyor. Bu tür uğraşılar hastaların tedavilerinin bir parçası olarak sosyalleşmelerini de sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle ise, “Amacımız hastalarımızın tedavisini toplum içinde yaşarken yapmak, hastaneye yatışlarını en az düzeye indirmek. Bu bağlamda resim, müzik, el sanatları drama aşçılık okur-yazar kursları yanında tarihi-kültürel geziler, sinema, tiyatro gibi dış aktiviteler ile bireylerin sosyal çevre içinde hayata tutunmalarını sağlamaktır. Artık geleneksel hale gelen el sanatları sergisi ile yıl boyu Halk Eğitim Merkezinden gelen hocalarımızın gözetiminde hastalarımızın yaptıkları el emeği ürünlerinin sergileniyor” şeklinde konuştu.
Ayrıca hastane poliklinik girişinde açılan sergiye, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici de katıldı.
Öte yandan AMATEM, Psikiyatri Servisi, Fizik Tedavi hastaları ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarının bir yıl boyunca usta öğreticiler eşliğinde yaptıkları el emeği göz nuru eserleri uğraş terapisi el sanatları sergisi hafta boyunca Saat 09.00 ila 16.00 arasında ziyarete açık olacak.

Hastalardan Uğraş Terapisi El Sanatları Sergisi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler