Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak uluslararası operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "11. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"nde ilk hafta geride kaldı.
Hepsi 'savaşa' hazırlanıyor!
Muhabirlere Savaş Eğitimi
Anadolu Ajansı (AA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak uluslararası operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen "11. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"nde ilk hafta geride kaldı.
Muhabirlere Savaş Eğitimi
Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan ve Irak'tan 25 kursiyer muhabirin katıldığı, iki hafta sürecek zorlu eğitim, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademisi uzmanları tarafından veriliyor.
Muhabirlere Savaş Eğitimi
Eğitime katılan habercilere, görev başında maruz kalabilecekleri saldırı ve tehlikelere karşı hayatta kalabilmeleri için gerekli bilgi, hem teorik hem de sahada yapılan uygulamalarla veriliyor.
Muhabirlere Savaş Eğitimi
Savaş muhabirliği eğitimine katılan habercilere, ilk hafta "Rota Belirleme ve Harita Okuma", "Hava ve Deniz Operasyonları", "Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Saldırılar", "Savaş Teorisi ve Terminolojisi", "Sığınmacılar ve Mülteci Kampları", "Ortadoğu Jeopolitiği", "İkna Stratejileri ve Algı", "Savaş Hukuku" ve "Olağanüstü Hallerde Teknoloji ve Bilgi İletim Güvenliği" konularında teorik bilgi aktarıldı.
Muhabirlere Savaş Eğitimi
Habercilere ayrıca uzmanlarca "Yakın Savunma", "İlk Yardım", "Toplumsal Olaylarda Ekipman Kullanımı", "Araç Güvenliği ve İleri Sürüş Teknikleri" ile "Suda Hayatta Kalma" konularında teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitim verildi.