Yıllardır süren araştırmaların ardından Ata'nın insan figürü olduğu anlaşıldı.
Uzaylı sanmışlardı, ne olduğu ortaya çıktı!
ANKOLE-WATUSİ
Ankole Longhorn olarak anılan Ankole-Watusi, çoğunlukla muazzam boynuzlarıyla bilinen çeşitli sığır türüdür. Boynuzları 2.5 metreye kadar uzayabilir. Erkekleri 700 kg, dişileri ise 450-550 kg civarında olabilir.
MAVİ DENİZ SALYANGOZU
Glaucus atlanticus, Glaucidae familyasından orta büyüklükte bir deniz salyangozu türüdür. Glaucus atlanticusun bilinen isimleri arasında Mavi deniz salyangozu, Mavi okyanus salyangozu, Mavi ejderha ve Deniz kertenkelesi bulunur. Canlının yetişkin bireyinin boyu yaklaşık olarak 5-6 cm dolaylarındadır. Canlının vücudunda hava keseleri bulunur ve bu hava keselerini doldurup boşaltarak suyun yüzeyine çıkabilir ve su üzerinde durabilir.
ALTIN KAPLUMBAĞA BÖCEĞİ
Birçok hayvan hızlıca vücutlarının rengini değiştirerek, bazen de sadece uygun pozisyonda durarak bulundukları ortama uyum sağlarlar. Altın kaplumbağa böceği de renk değiştirme sanatını kullanan canlılardan biridir.Bukalemun ve mürekkep balığı gibi canlılar, pigment adı verilen, renkli kimyasallar taşıyan bazı özel hücrelerin boyutunu değiştirerek renk tonlarını değiştirirken; Panama altın kaplumbağa böceğinin başvurduğu yöntem ise farklıdır.Bu böcek 8 milimetreye kadar büyür. Şeffaf bir kabuğa sahip olan bu böceğin kabuğu, genellikle metalik altın rengini yansıtır.Ancak; böcek rahatsız olduğu zaman altın rengi kaybolur ve kırmızıya dönüşür. Böceğin renk değiştirmesi kabuğunun yapısal özelliklerinden kaynaklanır.Araştırmacılar, elektron mikroskobu yardımıyla böceğin kabuğunu yakından incelemiş ve kabuğun üç katmandan oluştuğunu keşfetmişlerdir. En kalın tabaka alttaki, en ince tabaka ise üsttekidir. Her bir katman, daha küçük katmanların paketlenmesinden oluşmaktadır.Her katman, farklı bir renkte ışığı yansıtır. Bir araya geldiğinde, tüm bu yansımalar altın rengini üretir.
KIRMIZI DUDAKLI YARASA BALIĞI
Dört yüzgecini de ayak gibi kullanarak su altında yürüyebilen tek balık! Su altı hayatının ilginç canlılarından biridir. İlginçtir çünkü, görüntüsü makyaj yapmış bir kadını andırmaktadır. Kırmızı dudaklı bu balık sanki ruj kullanmış gibidir. Genellikle Coca Adası ve Galapagos Adası civarlarında görülen bu balığın bir ilginç yönü de, yüzgeçlerini ayağı gibi kullanıyor olmasıdır. Evet, bu balık 4 yüzgecini ayak gibi kullanarak üzerinde yürüyebilmektedir. Yürümek için kullandığı yüzgeçleri, kırmızı dudakları ve tuhaf burnuyla kırmızı dudaklı yarasa balığı bakanları dönüp bir kez daha bakmaya zorluyor adeta.
PANGOLİN
Pangolin veya öbür adı Pullu karıncayiyen, Asya Afrika ile bazı Pasifik adalarının yerlisidir. Görünüşte dev bir çam kozalağını andırır. Pangolin’e biraz daha dikkatli bakarsanız, üzerindeki örtünün bu dar basit olmadığını görürsünüz. Bundan ötürü de bu garip örtü, bir nevi eklemli zırh demek her halde doğru olur.Pangolin, kendini koruma sanatının ustasıdır. Hayvan bir tehlike fark edince, hemen topaç olarak kendini korumaya hazırlanır. Böylelikle vücudunun çıplak olan alt yüzeyini emniyete alır. Aynı zamanda pullarını da havaya dikerek korkunç bir görünüş meydana getirerek karşısndakini ürkütmeye çalışır.