İnsan idrarı, kum ve bakteri bileşimiyle ürettikleri tuğlaları çevre dostu yöntemler kullanarak üreten Cape Town Üniversitesi'nde mühendislik öğrencileri, dünyaca ünlü Mercan kayalarının da aynı şekilde var olduğunu söyledi.
ERKEKLER TUVALETİNDEN İDRAR TOPLADILAR
Güney Afrika'da üniversite öğrencileri, insan idrarından çevre dostu bir yöntemle tuğla üretti.Cape Town Üniversitesi'nde mühendislik öğrencilerinin, erkekler tuvaletinden topladıkları idrarı kullanarak, çevre dostu bir yöntemle tuğla üretmeyi başardı.
İDRAR, KUM VE BAKTERİ
Tuğlanın, İnsan idrarı, kum ve tuğlayı oda sıcaklığında katılaşmasına imkan sağlayan bir çeşit bakteriyi bir araya getirerek, üretildiği aktarıldı. İlk olarak idrardan katı gübre üreten öğrenciler, daha sonra üniversitenin 'bio-tuğla' adını verdiği buluşlarını büyütmek için, mikrobik karbonat çökelmesi adı verilen bir süreç izledikleri belirtildi.
KARBONAT, KUM TANELERİNİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR
Üretim sürecinde kritik rol oynayan bakterilerin, idrardaki üreyi çökelten bir enzim ürettiği ve ortaya kalsiyum karbonat çıkarttığı daha sonra da kalsiyum karbonat kum tanelerini birbirine bağlayarak, ortaya sert tuğlalar çıkmasını sağladığı açıklandı.
'TEMELDE, MERCAN KAYALARININ OKYANUSLARDA YAPTIĞININ AYNISINI YAPIYORUZ'
Cape Town Üniversitesi'nde (UCT) görev yapan Dr. Dyllon Randall BBC'ye yaptığı açıklamada, "Temelde, mercanların okyanuslarda yaptığının aynısı yapıyoruz" yorumunda bulundu.
NORMAL TUĞLALAR DOĞAYA KARBONDİOKSİT SALGILIYOR
Normal tuğlaların yapım aşamasında, kireç ocaklarında yüksek ısı kullanılarak fırınlanması gerektiği için üretim sürecinde doğaya büyük miktarda karbondioksit salmakta olduğu bilinmekte.