YURTHABER

Muş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadınlar, devlet kurslarında sanat öğreniyor

Muş’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde açılan filografi ve kilim kursuna katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de el becerilerini geliştirerek, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Hizmet Biriminde açılan filografi ve kilim kursu, kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Muş’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde açılan filografi ve kilim kursuna katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de el becerilerini geliştirerek, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim Hizmet Biriminde açılan filografi ve kilim kursu, kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Kurslara katılan dezavantajlı kadınlar, bir yandan sanat öğrenirken bir yandan da aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.
Kadınların zamanlarını en iyi şekilde geçirmek için kursa geldiğini dile getiren Filografi Kursu Usta Öğretici Menşure Özden, “Öğrenciler filografi kursuna gelip burada hem meslek ediniyor hem sosyalleşiyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bu meslek uzak doğudan gelen bir meslektir. Kursiyerlerimiz burada filografi, nakış, mefruşat gibi ellerinden gelen her türlü beceriyi sanata döküyorlar. Evde oturmak yerine buraya gelip zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar" dedi.

“Kilimlere Türk motiflerini işliyoruz”
Kilim Kursu Usta Öğreticisi Yıldız Kum ise, “Burada unutulmaya yüz tutmuş kilim dokumacılığını tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Benim annem de eskiden kilim dokuyordu. Bundan dolayı bu işi gün yüzüne çıkarmak istedim. Kursiyerlerimiz de bu işi öğrensin istedim. Burada Türk motifleri ile modern motifleri bir araya getirerek harmanlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kursiyerler ise kurslara gelerek hem meslek edindiklerini hem de zamanlarını faydalı bir şekilde geçirdiklerini söylediler.

Kadınlar, devlet kurslarında sanat öğreniyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler