YURTHABER

Balıkesir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karesili öğretmenler Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu’nu ağırladı

Karesi Öğretmen Akademisi; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

Karesi Öğretmen Akademisi; Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu’nu Karesili eğitimcilerle buluşturdu.
Balıkesir’de ilk ve tek resmi Öğretmen Akademisi olarak faaliyetlerine devam eden “Karesi Öğretmen Akademisi”; farklı konu ve konuklarıyla Balıkesir’de sinerji oluşturmaya devam ediyor. Karesi’de kurulan Öğretmen Akademisi ile Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Ölçme ve Değerlendirme, Etkili Sınıf Yönetimi, Materyal Hazırlama ve İçerik Geliştirme ve Kişisel Gelişim ve Beceri Atölyeleri oluşturuldu. Bu başlıklar altında eğitimcilerimize mesleki ve kişisel özellikler yönünden katkı sağlamayı amaçlayan Akademi projesi; pandemi döneminde çevrim içi olarak internet üzerinden ünlü isimleri öğretmenlerle buluşturmaya devam ediyor.
Son olarak Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu’nu Karesili eğitimcilerle buluşturan Öğretmen Akademisi; “Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı Öğretiminde Türk Mitolojisinin Bütüncül İşlevi” isimli başlığıyla eğitim seminerini tamamladı. Seminere yöneticiler ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi. Aynı zamanda Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü’nü ve Şube Müdürü Tuncay Okay’ın da katıldığı eğitim oldukça verimli ilerledi.
Seminerde sunum yapan Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu; Türk kültüründe yer alan mitolojik kavramların kullanımını ve bunların eğitim hayatına entegre edilmesi konusundaki görüşlerini eğitimcilere aktardı. Aynı zamanda kendisi de Balıkesirli olan ve ata toprağı olarak nitelendirdiği Karesi ilçesinde Öğretmen Akademisi’nin kurulmasını memnuniyetle karşıladığını ve bir ilçemizde böyle sistemli bir çalışmanın yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
Seminerde söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ise Karesi ilçesinde proje bazlı çalışmalara büyük önem verildiğini, bunların da neticelerinin alındığını ve kurumsallaşma adına ”Karesi Proje Koordinasyon Ofisi” ve “Karesi Öğretmen Akademisi” gibi kurumsal çalışmaların ilerleyerek devam edeceğini vurguladı. Karesi’nin eğitim konusunda duyarlı çalışmalarının artarak devam edeceğini, Karesi Öğretmen Akademisi’nin 21.eğitiminde Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Karesili öğretmenler Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu’nu ağırladı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler