YURTHABER

Kocaeli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartepe’de tarihi su değirmeni restore edildi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 20.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 20. Yüzyıldan kalma tarihi su değirmeni, restore edilerek gün yüzüne çıkartıldı.
Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesi’nde genel mimari özellikleri itibariyle, 20’nci yüzyıldan kalma olan tarihi su değirmeninde restorasyon çalışmaları Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından, aslına uygun olarak tamamlandı. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da restorasyon sürecini takip ettiği değirmende çalışmaların tamamlanması sonrasında incelemelerde bulundu.
İncelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Kartepe Belediye Başkanı Kocaman, “Turizm ilçesi olan Kartepemiz’de tarihi zenginliklerimiz kültürümüze zenginlik katmaktaydı. Tarihi su değirmeninin tamamlanması ile Kartepemiz’de kültürel zenginliğimize önemli bir katkı sağlamıştır. Hemşehrilerimizin istek ve taleplerine göre gereken hizmetler yapılırken, ilçemizin tarihine de sahip çıkıyoruz. Su değirmeni tarihi miraslarımızdan biridir” dedi.
Öte yandan, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Balamir Gündoğdu ve Büyükşehir Belediye Koordinatörü Nihat Abiş’e Kartepe’de devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Kocaman, kent meydanı, kent meydanı bağlantı yolları, İSU ekiplerinin çalışmalarını tamamladığı lokasyonlar, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün taşınacağı ek hizmet binası hakkında Genel Sekreter Balamir ve Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abiş’e bilgi verdi.

Kartepe’de tarihi su değirmeni restore edildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler