YURTHABER

Kastamonu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu Teknokent A.Ş. için imzalar atıldı

Kastamonu’nun gelişiminin önündeki en önemli adımlardan bir tanesi olan Teknokent’in şirket kuruluşu için imzalar düzenlenen törenle atıldı.Aralarında kamu kurumlar, sanayi kuruluşları ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATASO) kurucu olarak yer aldığı Kastamonu Teknokent Anonim Şirketi için imzalar KATSO’da gerçekleştirilen tören ile atıldı.

Kastamonu’nun gelişiminin önündeki en önemli adımlardan bir tanesi olan Teknokent’in şirket kuruluşu için imzalar düzenlenen törenle atıldı.
Aralarında kamu kurumlar, sanayi kuruluşları ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATASO) kurucu olarak yer aldığı Kastamonu Teknokent Anonim Şirketi için imzalar KATSO’da gerçekleştirilen tören ile atıldı. KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı törene diğer kurucu kamu kurumları ve sanayi kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.
Tmrende Kastamonu Teknokent A.Ş ve Teknokent yapısı ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunan Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve Kastamonu Teknokent Yönetici Şirketi Kurucusu Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Amaç, üniversitenin akademik bilgisini ticaretle, sanayiyle, yerel kalkınma unsurlarının tümünü içerisine alacak şekilde birlikte yol alması. Bu konuda en önemli enstrüman artık bütün dünyada olduğu gibi biliyorsunuz ki Teknokentler, Teknoparklar. Teknokentleryapısı itibarı ile hakikaten bir şehre vizyon katan, oradaki bilginin, oradaki bilgiye ihtiyaç duyan bütün sanayi ve ticaret unsurları ile beraber yol almasını gerektiren bir yapı. Aynı şekilde özellikle o ilde çok arzu edilen istihdam için de ile gelecek dış fonları çekebilecek projelerin de üretildiği merkezlerden bir tanesi. Bir başka yönü de fikri sanayi mülkiyet hakları konusunda. Yani o ilden çıkacak olan markalar, patentler, coğrafi işaretler gibi benzeri konuda çok ciddi emeklerin harcanacağı ama bunların sistematik yapılacağı bir merkez. Bütün bunları hakikaten algılayabilen, bütün bunlarla ilgili çalışmaların içerisinde olmayı arzu eden yapıları biz olabildiğince çoklukla Teknokent yapısı içerisinde olması için 2 aydır ciddi bir gayret sarf ettik. Artık Teknokentimizin Kastamonu Teknokent A.Ş. adı ile bilinecek olan bir şirketi olacak. İnşallah bundan sonra faaliyetlerle Kastamonu’nun huzuruna çıkmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.
İmza töreni Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası önünde kurucuların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kastamonu Teknokent A.Ş. için imzalar atıldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler