YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: - "Elimizdeki bu doğal güzellikleri, tarihi ve özellikle kültürel mirası koruyalım, açığa çıkaralım. Bunun içine fonksiyon yükleyip turizme kazandıralım ki hiç değilse istihdam sağlayalım, para kazanalım Kayseri'de"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliğince kentteki tüm kurum ve kuruluşların, siyasi parti temsilcilerinin, turizm acentelerinin katılımıyla turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki programda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, kentin sahip olduğu Soğanlı Vadisi, Kültepe, Kapuzbaşı Şelaleleri, Sultan Hanı gibi tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle, buralarda Valilik ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlattı.

Vali Gökmen Çiçek ise tüm kurumlarla el ele kentin turizm değerlerini ön plana çıkarmak için çalıştıklarını, önlerine hedef olarak turizmi koyduklarını söyledi. Bu konuda bir seferberlik başlattıklarını dile getiren Çiçek, "Bazen sosyal medya fenomeni gibi bazen bir turizm rehberi gibi çalışma içerisindeyiz. Bu garip gelebilir ama biz tanıtım için yapmak zorundayız. Erciyes bizim lokomotifimiz, bugün turizmi konuşabiliyorsak Erciyes'teki çalışmalardan dolayı. Erciyes ile Soğanlı Vadisi'ni ve birkaç yeri birbirine bağlayarak farklı destinasyonlar oluşturup çalışma azmindeyiz. Çok fazla zaman harcamadan enerjimizi belirli yerlere yönlendirerek bir şeyler yapma kararlılığındayız." diye konuştu.

Toplantıda moderatörlük yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de Erciyes Dağı'nı kış turizmine açarken karşılaştıkları zorlukları aktardı. Kayseri'nin kadim bir kent olduğuna dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti:

"Elimizdeki bu doğal güzellikleri, tarihi ve özellikle kültürel mirası koruyalım, açığa çıkaralım. Bunun içine fonksiyon yükleyip turizme kazandıralım ki hiç değilse istihdam sağlayalım, para kazanalım Kayseri'de. Erciyes evet bizim için bir değer ama Kayseri'nin kültür yolu rotasının bir an önce bitmesi gerekiyor. Çünkü Erciyes'te kayan insan üç saat kayıyor, dört saat kayıyor. Peki geriye kalan yirmi saatte ne yapacak bu insanlar? Yiyecekler, içecekler, keyif yapacaklar, yemeklerin tadına bakacaklar. Bir de Kayseri'nin tarihi güzelliklerini gezmek isteyecekler, kültürel mirasını görmek isteyecekler. Valiliğimizin, belediyemizin her gelen turistin eline tutuşturduğu kültür rotası olmalı ki ya ben burayı gezmeliyim demeli, sonra da kendi başlarına tek tek oraları gezebilmeli. O eserlerin hepsinin açığa çıkarılması önemli. Cami Kebir'in orada kocaman bir kütle var, kaldırılması gerekiyor. Bir tuvalet var orada affedersiniz. Altında Kayseri'nin ilk medresesi var. Bir an önce yıkılması lazım."

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da tüm dünyada tıp kongrelerinin turizme katkı verdiğine değinerek her ay büyük bir tıp kongresinin kentte yapılmasının turizme fayda sağlayacağını belirtti.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise Erciyes'in ön planda tutularak sağlık ve agro turizme (tarım turizminin) ağırlık verilebileceğini ifade etti.

AK Parti Kayseri milletvekilleri Emrah Karayel, Hülya Nergis, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın da katıldığı program, fikir alışverişiyle devam etti.

Kayseri'de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: - "Elimizdeki bu doğal güzellikleri, tarihi ve özellikle kültürel mirası koruyalım, açığa çıkaralım. Bunun içine fonksiyon yükleyip turizme kazandıralım ki hiç değilse istihdam sağlayalım, para kazanalım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler