YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Korona virüs nedeniyle şehitliklerde sade tören

Manisa’da Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 105.

Manisa’da Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 105. Yıl dönümü çelenk sunma töreni korona virüs salgının gölgesinde yapıldı. Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ilk ölümün gerçekleştiği korona virüs salgını nedeniyle tören sade bir şekilde gerçekleşti.
Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen törenlere protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, bu yıl ki törene ise sınırlı sayıda katılım sağlanması kararı alındı. Törene Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan katıldı. Anıta çelenk sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Manisa Valisi Ahmet Deniz şeref defterine, “18 Mart 1915 şanlı tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Çanakkale Zaferi ölümü göze alan asil Türk milletinin esaret altında tutulamayacağının bir göstergesidir. O gün bu millete diz çöktüremeyenler bu günde haince saldırılarına devam etmektedir. Ancak amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Çünkü aziz vatan topraklarını korumak için bu milletin her bir ferdi şehadete yürümeye hazırdır. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi. Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü Vekili Ramazan Arba’nın dua yaptırarak şehitlerin ruhlarına ithaf etti.
Vali Deniz ve protokol üyeleri şehitliğe karanfil bırakırken, şehit havacı pilot üsteğmen Okan Divrik’in annesi Nevin Divrik de törene katılarak şehit oğlunun mezarına karanfil bırakıp dua etti. Garnizon şehitliğinin ardından polis şehitliğinde de şehit polisler için dua edilip mezarlarına karanfil bırakıldı.

Korona virüs nedeniyle şehitliklerde sade tören

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler