YURTHABER

Aksaray
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyuda Mahsur Kalan Yaşlı Adamı Afad Kurtardı

Aksaray’da 30 metrelik su kuyusunun dibindeki hortumu takmak için iple kuyuya inen ve çıkmak isterken...

Aksaray’da 30 metrelik su kuyusunun dibindeki hortumu takmak için iple kuyuya inen ve çıkmak isterken düşerek yaralanan 78 yaşındaki şahıs, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Armutlu köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 78 yaşındaki Mehmet Yıldırım, arkadaşı Abdurrahman Baylan (79) ile birlikte köye 10 kilometre uzaklıkta bulunan su kuyusuna gitti. İçi boş olan su kuyusunun dibinde bulunan motora hortum bağlamak isteyen Yıldırım, köyde traktörü olan Hasan Hüseyin Tosun’dan yardım istedi. Traktörü ile birlikte kuyunun yanına gelen Hasan Hüseyin Tosun, burada traktörü bağladığı iple Mehmet Yıldırım’ı 30 metrelik boş su kuyusuna indirdi. Mehmet Yıldırım, su kuyusundaki hortumu bağladıktan sonra tekrar yukarı çıkmak isterken yaklaşık 4 metre sonra ipin kopması ile kuyunun dibine düştü. Bunun üzerine arkadaşları durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Acil Afet Durum (AFAD) Müdürlüğü ve 112 Acil Yardım ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek kurtarma çalışması başlattı. İlk olarak kuyuda mahsur kalan Mehmet Yıldırım’a ışıklı bir baret gönderildi. Ardından bir AFAD görevlisi kuyuya indi. Kuyudan çıkarılan yaşlı adam, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Abdurrahman Baylan, arkadaşının kuyuya inmek istediğini belirterek, “Bana yaylaya gidelim dedi. Kendisi benim yakınım olur. Bende gidelim dedim. Buraya geldik, ‘Ben kuyuya ineceğim’ dedi. İnemezsin dedim, inme dedim. ‘Ben inerim, ne karışıyorsun sen bana’ dedi. Sonra traktörcü arkadaşı çağırdık. Traktörcü geldi, ‘Sen şuraya şöyle bağla, ben ineceğim’ dedi. O traktörcü de, ‘Ya hacı emmi tehlikeli, inme. İnersin, çıkamazsın’ dedi. Tutturdu ben ineceğim diye. İndi bu seferde çıkaramadık. İpin bir ucu koptu, zor bağladık. Bağladık, biraz çıktıydı” dedi.

Kuyuda Mahsur Kalan Yaşlı Adamı Afad Kurtardı

Aksaray’da 30 metrelik su kuyusunun dibindeki hortumu takmak için iple kuyuya inen ve çıkmak isterken...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler