YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa’da ‘Altınbaş Kavunu’nda hasat başladı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesinde üretilen ve sarı renginden dolayı Altınbaş kavunu olarak bilinen kavunda hasat başladı.Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesinde sezonun ilk Altınbaş kavunları tarladan toplanıyor.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesinde üretilen ve sarı renginden dolayı Altınbaş kavunu olarak bilinen kavunda hasat başladı.
Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı Mahallesinde sezonun ilk Altınbaş kavunları tarladan toplanıyor. Kavunların tanıtımı için mahalleyi ziyaret ederek, tarlada üreticilerle bir araya gelen Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, hasadı yapılan kavunları inceledi. Çaykara, çiftçilere hayırlı kazançlar dilerken, 3 nesil bir arada kavun üretimi yapan Rıza Avlayı da tebrik etti. Çaykara, “Bütün çiftçilerimize hayırlı bol kazançlar diliyoruz. Bu güzel çalışmadan dolayı değerli kardeşlerimizi de tebrik ediyoruz. Burada üç nesil bir arada. Dede, baba ve torun bir güzelliğe imza atmışlar, bu da ayrı bir gurur. Allah inşallah torunların torunlarıyla birlikte bu güzelliği devam ettirmeyi nasip eder” dedi.
Kaymakam Çaykara’nın ziyaretinden çok memnun olduğunu ifade eden üretici Ramazan Avla ise Altınbaş kavununun üretiminin sadece Karaoğlanlı bölgesinde olduğunu söyledi. Tat ve koku bakımından diğer kavunlara göre daha çok talep edildiğini kaydeden Rıza Avla, “Bunun tohumu geçmiş nesillerimizden geliyor. Sadece bu kavun Karaoğlanlı köyde yetiştirilmekte. Bu kavunun gelişmesi için en az 80-90 güne ihtiyacı var. Kavun ermeye başladığı zaman tarlayı her gün gezmek zorundayız. Başka kavunlar gibi değil. Bir günde geleyim onu bitireyim öyle bir şey yok. Her gün geliyorum buraya. Tohumlarımızda hiçbir genetik yoktur. İnsan sağlığı açısından hiçbir zararı yoktur” diye konuştu.

Manisa’da ‘Altınbaş Kavunu’nda hasat başladı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler