YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Menteşe Belediyesinden kiracılarına indirim

Pandemi sürecinden etkilenen 344 kiracısına yönelik indirime giden Menteşe Belediyesi, kiracısı olan 63 işyerinden kapalı olduğu sürece kira almayacak.

Pandemi sürecinden etkilenen 344 kiracısına yönelik indirime giden Menteşe Belediyesi, kiracısı olan 63 işyerinden kapalı olduğu sürece kira almayacak. Pandemi sürecinde açık olan ancak kısıtlamalar nedeniyle işleri kötüleşen 73 işyerine yüzde 50, 208 işyerine de yüzde 25 kira indirimi uygulayacak. Ayrıca 6 ay boyunca işyerlerinin kiralarına zam yapılmayacak.
Menteşe Belediyesi’nin Ocak Ayı Meclis Toplantısında gündemin 13’üncü maddesini oluşturan esnafa yönelik kira indiriminin oy birliği ile kabul edildiğini belirten Başkan Gümüş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘Belediyeler Kanunu gereği açık olan kiracılarına yönelik indirime gidebilirler’ şeklinde bir genelde geldi. Biz de kanun gereği, belediyemiz kiracılarına yönelik bir liste hazırladık. Bu nokta da belediyemize ait ancak pandemi nedeniyle kapalı olan işyerlerinden 3 ay boyunca kira almayacağız. Açık olan ve işleri kötü giden işyerlerine yine 3 ay boyunca %50, pandemiden çok fazla etkilenmeyen işyerlerine de %25 olacak şekilde indirime gideceğiz. Ayrıca 6 ay boyunca kiracılarımıza zam yapmayacağız. Kararımızı Meclisimize sunduk. Meclisten de Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyona havale edilen esnafımıza yönelik madde, meclisimizden oy birliği ile kabul edildi. Kiracımız olan 344 esnafımıza yeni yıl da 6 ay boyunca zam yapılmayacak. Aksine kiralarında indirime gidilecek. Pandemi sadece sağlığımızı değil, ekonomik olarak da hayatımızı etkiledi. Bu süreçte kiracılarımıza destek olmak istedik. Menteşe Belediyesi olarak her zaman yerel esnafımızın yanındayız” dedi.

Menteşe Belediyesinden kiracılarına indirim

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler