YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. Çil: "Erken teşhis kanser tedavisinde başarıyı arttırıyor"

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve Adana Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof Dr.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve Adana Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof Dr. Timuçin Çil, erken teşhisin kanser tedavisinde başarı oranını arttırdığını söyledi. Türkiye’de hekime başvurma oranının gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çil, kanser tarama testlerinden mutlaka faydalanılması gerektiğine işaret etti.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kurumu Adana Şubesinin eğitim çalışmaları kapsamında, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda ’Akciğer Kanseri’ konulu sempozyum düzenlendi. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı işbirliğinde düzenlenen sempozyumda, "Akciğer kanserinde semptom ve bulgular. Akciğer kanserinde patolojik değerlendirme nasıl olmalı? Akciğer kanserinde radyolojik değerlendirme ve tarama yöntemleri. Akciğer kanserinde moleküler testler. Akciğer kanserinde liquid biyopsi ve NGS kullanımı. Lokal ileri hastalıkta neoadjuvan tedavi. Akciğer kanserinde cerrahi tedavi. Erken evre hastalıkta adjuvan tedavi yaklaşımları. Küçük hücre dışı akciğer kanserinde radyoterapinin yeri ne olmalı? Metastatik EGFR (+) hastalık tedavisi. ALK (+) Hastalık tedavisi. Akciğer kanserinde driverim yoksa ne yapılmalı?" gibi konu başlıkları ele alındı.

Akciğer kanseri konuşuldu
Adana genelinde multidisipliner tedavi içerisinde yer alan, göğüs hastalıkları uzmanları, tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, pataloglar ve genetikçilerin katıldığı sempozyumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof Dr. Timuçin Çil, sempozyumda, akciğer kanserinde tanı ve tedavi unsurları, hastaların hangi şikayetlerle geldiği, hastalık akciğerle sınırlıysa hangi tedavilerin uygulandığı, ilerlemiş hastalıklarda hangi tedavilerin uygulandığı ve en yeni tedavi seçeneklerinin tartışıldığını dile getirdi.
Kanserin büyük merkezlerde bir çok hekimin rol aldığı multidisipliner tedavi yaklaşımı ile tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Timuçin Çil, kanser tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çekti.
Kansere ait bulguların bir çok hastalıkla benzerlik gösterdiğine vurgu yapan Çil, "Multidisipliner tedavi içerisinde yer alan biz hekimler tüm kanser türlerinde hastalığı erken dönemde yakalayıp, tedavi etmek istiyoruz. Hastalığın erken evrede teşhisi için tarama yöntemlerini mutlaka ulaşmak lazım. Türkiye’de KETEM’ler var. Ayrıca dahiliye uzmanına aile hekimine gidilerek kansere yönelik taramalar yaptırılabilir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çil: "Erken teşhis kanser tedavisinde başarıyı arttırıyor"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler