YURTHABER

Şanlıurfa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa’da Engelsiz Down Cafesi hizmette

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Oyun Dünyası alanı içerisinde Engelsiz Down Cafe hizmete açıldı.Büyükşehir Belediyesine ait Engelli Koordinasyon Merkezinde çeşitli eğitimleri alarak yetiştirilen down sendromlu çocukları istihdama kazandırmak için açılan kafede, down sendromlu gençler ve çocuklar değişmeli olarak komilik, kasiyerlik işlerde görev alıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Oyun Dünyası alanı içerisinde Engelsiz Down Cafe hizmete açıldı.
Büyükşehir Belediyesine ait Engelli Koordinasyon Merkezinde çeşitli eğitimleri alarak yetiştirilen down sendromlu çocukları istihdama kazandırmak için açılan kafede, down sendromlu gençler ve çocuklar değişmeli olarak komilik, kasiyerlik işlerde görev alıyor. Kafenin açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Amacımız, bu özel insanları sosyal bir ortam içerisinde konuşlandırmak ve onlara iş deneyimi kazandırmak. Fırsat verildiğinde onların da çalışabildiğini, üretime katkı sağlayacağını hatta aldıkları maaşla ailelerine destek olabileceğini göstermiş olacağız" dedi.
Şanlıurfalıları nezih bir ortamda açılan bu kafeye davet eden Beyazgül, "Burada engelsiz kardeşlerimizin çalışacağı bir alan açtık. Son zamanlarda onlara engeli koyan bizleriz veya zihinlerimizde engel koymuşuz şimdi görüyoruz ki onlar engel tanımıyor. Eğer duygularınızın harekete geçmesini istiyorsanız, sevginizin ortaya çıkmasını istiyorsanız, bu engelsiz çocuklarımızla temasınızı daha fazla arttırmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Görme Engelli Ruşendil (Kalp Göziyle Görenler) grubunun sahne aldığı engelsiz cafenin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, cafede istihdam edilen down sendromlu gençler ve diğer davetliler ile yaptı. Etkinlikle birbirinden güzel eserler seslendiren Görme Engelli Ruşendil grubu dinleyenlerin beğenisini aldı.
Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, davetliler ile down sendromlu gençlerin aileleri katıldı.

Şanlıurfa’da Engelsiz Down Cafesi hizmette

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler