YURTHABER

Bilecik
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şeyh Edebali Üniversitesi’nde enerji konuşuldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü ile Enerji Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği “Enerji Konuşalım” panelinde enerji verimliliği konusu ele alındı.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü ile Enerji Teknolojileri Araştırma ve Konuşmacı olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü ile Enerji Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği “Enerji Konuşalım” panelinde enerji verimliliği konusu ele alındı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü ile Enerji Teknolojileri Araştırma ve Konuşmacı olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Ekinci, Enerji Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emin Açıkkalp, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ziya Söğüt ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Yılmaz’ın yer aldığı etkinliğin moderatörlüğünü Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süheyla Yerel Kandemir üstlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi E Blok Taner Zafer Koyuncu Konferans Salonunda gerçekleşen programın ilk konuşmacısı olan Doç. Dr. Mutlu Yılmaz, Türkiye’de ve dünyada giderek daha geniş bir kullanım alanı bulan yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bir sunum yaptı. Yılmaz; ‘dünya kaynaklarına göre toplam birincil enerji arzı’, ‘Türkiye’de birincil enerji kaynakları üretim ve tüketimi’, ‘Türkiye’nin enerji potansiyeli’, ‘Türkiye’de rüzgar gücünden elektrik üretim potansiyeli’, ‘Türkiye toplam güneş radyasyonu’, ‘biyokütle enerjisi’, ‘hidrojen enerjisi’, ‘denizel enerji’, ‘yerli ve ithal kaynaklı elektrik enerjisi üretiminin toplam Türkiye enerji üretimi içindeki payı’, ‘dünyada elektrik üretimi’ ve ‘yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye kalkınması için önemi’ konularında dinleyicileri bilgilendirdi.
Panelistlerden Doç. Dr. Ziya Söğüt enerji verimliliği üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye’de enerji verimliliği konusunda birçok mevzuat ve yasal düzenleme olmakla birlikte, bu alanda yetişmiş insan, kaynak ve maliyet problemlerinin olduğunu söyledi. Ülkemizde elektrik taşıma hatlarındaki enerji kaybının 100 birimde yaklaşık yüzde 50-60 birim olduğunu belirten Söğüt, Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 74’ünü ithal ettiği düşünüldüğünde, bu kaybın büyüklüğünün daha net anlaşılabileceğini ifade etti. Konuşmasında küresel ısınmanın nedenlerinden de bahseden Söğüt, tüm dünyada sürdürülebilir enerji stratejilerinin geliştirildiğini ve ülkemizde özellikle sanayi alanında enerji verimliliğini artıracak çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Konuşmasında enerji-ekonomi ilişkisinden bahseden Prof. Dr. Aykut Ekinci, günümüzde enerjinin tüm dünyada ekonominin bir alt dalı olarak sayıldığını söyledi. Günümüz dünyasında enerjinin son derece önemli ve stratejik bir alan olduğunu ifade eden Ekinci, ekonominin gelişmesi için üretimi artırmak gerektiğini, üretimin en önemli girdilerinden birinin ise enerji olduğunu söyledi. Ekonomik büyümeyle enerji ihtiyacı arasında doğru orantı olduğunun altını çizen Ekinci, Türkiye’nin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltabilmek için öncelikle enerji verimliliğine dikkat etmemiz gerektiğini, daha sonra ise enerji alanında gelişme odaklı çalışmalar yapmamız gerektiğini vurguladı.
İlgiyle takip edilen etkinlik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Küçük, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Kılıç ve Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurfeddin Kahraman’ın konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nde enerji konuşuldu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler