Köye dönüşün sağlanması hedefleniyor Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya da 2011 yılından bu yana Tunceli sarımsağının markalaşması ve patenti için çalışma yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bütün bunları başarabildik. Sonrasındaysa toplamda 354 bin lira maliyetle 50 üreticimizle sarımsak üretimi gerçekleştirdik. Projeyle amacımız sadece Tunceli sarımsağını korumak değil, aynı zamanda üreticimizi tarla koşullarında üretime alıştırmak. Bu projeyle köylerinden göç etmiş vatandaşlarımızın tekrar köylerine dönerek hem üretim yapmalarını, hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bütün bunların yanı sıra dağdan bilinçsizce toplanan Tunceli dağ sarımsağını korumayı planlıyoruz." Kaya, "İnşallah önümüzdeki yıl Sayın Valimizin de desteğiyle organik paketleme tesisini de kuracağız. Bunun ihalesini yakın zamanda yapacağız. İlk yıl tesisin inşaatını ikinci yılsa ekipman kısmını sağlayarak, Tunceli organik sarımsağının hem Tunceli'ye hem de civar illere satışını sağlayacağız. Böylece vatandaşlara gelir sağlamış olacağız" dedi. Ahmet Kıl da iki yıldan bu yana sarımsak ürettiğini dile getirerek, "Vatandaşlarımız dağ sarımsağını tarla koşullarında yetiştirerek daha iyi verim alabilirler. Dağı taşı tahrip etmelerine gerek yok" ifadesini kullandı. Hasada Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve vatandaşlar da katıldı.
TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında üretimi yapılan dağ sarımsağının hasadı yapıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz