YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Ocağı Parkı’na kültür ve sanat tesisi

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi’ndeki Türk Ocağı Parkı’nın içerisinde 150 metrekare büyüklüğünde kültür ve sanat tesisi yapacak.

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi’ndeki Türk Ocağı Parkı’nın içerisinde 150 metrekare büyüklüğünde kültür ve sanat tesisi yapacak. Tesis, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin, üniversite öğrencilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına tahsis edilecek.
Kepez Belediyesi, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin, kültür ve sanat tesisi talebini karşılıyor. Tesis talebi, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin bulunduğu Kültür Mahallesi’ndeki 3821 Sokak’taki parkta karşılanacak. Kepez Belediye Meclisi kararıyla Türk Ocağı isminin verildiği parka, 150 metrekare büyüklüğünde, tek katlı kültür ve sanat binası yapılacak.Tesisin, parka kazandırılmasının önündeki imar engeli de meclis kararıyla ortadan kaldırıldı.

Tesis için imar değişikliği
İmar planında çocuk oyun bahçesi olmasından dolayı Türk Ocağı Parkı’nın belli bir kısmına, hukuken tesis yapılamıyordu.
Bu nedenle çocuk bahçesi alanının, park alanına dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hazırlandı.
İmar değişikliği talebi de, Kepez Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısında gündeme alınarak, karara bağlandı. Meclisten imar değişikliği talebi de oy birliğiyle geçti.

Kültür’e 150 metrekarelik kültür ve sanat tesisi
Oylamanın ardından bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Ocağı’nın, milli kültürün en önemli simgelerinden birisi olduğunun altını çizdi. Türk Ocağı’nın, Antalya’daki kurucusunun merhum Dr. Burhanettin Onat, olduğunun bilgisini paylaşan Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
Akdeniz Üniversitesi’nden birçok akademisyen, Antalya’nın entelektüel dünyasından isimler, Türk Ocağı’nda önemli seminerler yapıyor ve çeşitli fikirsel paylaşımlarda bunuyor. Türk Ocakları Antalya Şubesi, özellikle üniversitedeki gençlere yönelik çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri de düzenliyor. Çocuk bahçesinden parka dönüştürdüğümüz alanın içerisine, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin, üniversite öğrencilerinin, belediyemizin ve sivil toplum kuruluşlarının kullanabileceği 150 metrekare büyüklüğünde kültür ve sanat tesisi yapmayı uygun gördük. Türk Ocağı’nın bu yönde bir talebi oldu. Bu talebi meclise taşıyacağımızı ifade etmiştik. Çocuk bahçesinde, kültür ve sanat tesisinin yapılması hukuken mümkün değildi. Bu alanı, parka dönüştürerek, belli bir metrekaresinde tesis yapabilmemiz mümkün olacak. O bölgede de belediye olarak kullanabileceğimiz bir kültür sanat tesisimiz de yoktu. Bölgenin bu ihtiyacını da karşılayamaya dönük bir çalışmayı bu yıl başlatalım istedik. Tesisin mimari projesi tamamlandı. Tesisin yapım ihalesini de önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz.”

Türk Ocağı Parkı’na kültür ve sanat tesisi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler