YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk otomotiv firmalarının temsilcileri Almanya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmalarının temsilcileri Almanya'da fuara katıldı

Türkiye'de otomotiv tedarik sanayisinden 63 firmanın temsilcileri, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) organizasyonuyla Almanya'daki Automechanika Frankfurt Fuarı'na milli katılım sağladı.

OİB'den yapılan açıklamaya göre, Frankfurt kentinde 13-17 Eylül'deki organizasyon 70 ülkeden katılımla gerçekleştirildi.

İkili görüşmelerin yapıldığı fuarda, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu ve Denetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu da yer aldı.

Çelik'in ev sahipliğinde OİB Türkiye Tanıtım Standı'nı Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ile Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel de ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baran Çelik, bu fuarın genel otomotiv ihracatını artırma noktasında önemli kazanımlar sağladığına inandığını belirtti.

Fuarda firmalar arası ikili görüşmelerin, Avrupa'nın en büyük motorlu araçlar pazarına ev sahipliği yapan Almanya'ya yönelik hedeflerine ulaşmaya katkı sunduğunu vurgulayan Çelik, "Automechanika Frankfurt, ayrıca Almanya ve diğer ülkeler için de Türkiye pazarı başta olmak üzere Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine ulaşmak için önemli bir fırsat yaratıyor." ifadesini kullandı.

Türk otomotiv endüstrisinin en büyük pazarı konumundaki Almanya, Ocak-Ağustos 2022 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 19 milyar 576 milyon dolar olan otomotiv endüstrisinin ihracatından yüzde 14,5 pay alarak ilk sıradaki yerini korudu. Aynı dönemde Türk otomotiv endüstrisinin Almanya'ya ihracatı yüzde 3 artışla 2 milyar 829 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ağustos ayında Türkiye'nin Almanya'ya otomotiv ihracatı yüzde 4 artışla 323 milyon dolara ulaştı.

Türk otomotiv firmalarının temsilcileri Almanya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmalarının temsilcileri Almanya'da fuara katıldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler