YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Minberi Aksa Derneğinden Mescid-i Aksa'nın yakılışının 53. yılında anma programı

Mescid-i Aksa Hatibi Dr. Şeyh İkrime Sabri: - "Mescid-i Aksa bizlerin omuzlarında bir emanettir. Dünyadaki 2 milyar civarında Müslüman'ın emanetidir. Onun korunması gerekmektedir" - Uluslararası Minberi Aksa Derneği Müdürü Hamza Tayyip Cığal: - "Gerçekleştirdiğimiz projelerle canları pahasına bütün Müslümanların kıblesi olan Mescid-i Aksa'mızı savunanların yanında olduk"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Minberi Aksa Derneği, Mescid-i Aksa'nın yakılışının 53. yılında anma programı düzenledi.

Üsküdar'daki Boğaziçi Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Mescid-i Aksa Hatibi Dr. Şeyh İkrime Sabri, bu elim hadisenin, hüzne ve ümitsizliğe değil, geleceğe ümitle bakmaya sevk ettiğini dile getirdi.

Yangını görenlerden biri olduğunu anlatan Sabri, orada insanların kendi başlarının çaresine baktıklarını, elleriyle toprak ve su taşıdıklarını gördüklerini aktardı.

Bu olayda işgalci güçlerin hükümetinin parmağı olduğuna dair birçok delil olduğunu kaydeden Sabri, "Onlar Mescid-i Aksa'yı küçük düşürmek istediler. Minberi yakmak için kullanılan o toz, kolayca çarşıda bulunmayan, ordularda bulunan ve devlet gücüyle elde edilecek bir maddeydi. Diğer bir delil de; yangın başka bir yerden değil minberden başlamıştı. Minberi Aksa, Kudüs'ün fethedildiğini temsil ediyordu. Diğer bir delil de; bu hadisenin bireysel olmadığı; bu suçu işleyen kimse, gözlerden kayboldu. Akli olarak kusurlu ve özürlüdür dediler, bu hadiseyi kapattılar." ifadelerini kullandı.

İsrail medyasının olayı gizlemekte büyük bir etkisi olduğunu anlatan Sabri, "Herhangi bir kasıtla çıkmadığını, elektrik tesisatından çıktığını yayımladılar. Müslümanlar inceleme yaptılar. Bu yangının elektrik tesisatından çıkmadığını ortaya çıkardılar. İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'ya gelecek olan itfaiyeyi de engellemiş oldular. Yangın çok büyük bir yeri yuttuktan sonra oraya ulaşabildiler. Bugün günlerce Mescid-i Aksa saldırıya uğruyor. Mescid-i Aksa'nın geldiği durum daha tehlikeli bir hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bizim evimize bizden izinsiz, kasıtlı bir saldırı söz konusu." diyen Sabri, konuşmasını şöyle tamamladı:

"O kadar zorla girdiler, saldırdılar. Mecid-i Aksa'da hak elde edemediler, edemeyecekler. Aksa'nın altını ve etrafını kazıyorlar, kendilerine ait herhangi bir taş bile bulamadılar. Dünyanın hiçbir yerinde, bir dinin mensuplarına ait olan mekandan din mensuplarının uzaklaştırıldığını görmüyoruz. Ancak işgalciler bunu yapıyor. Mescid-i Aksa bizlerin omuzlarında bir emanettir. Dünyadaki 2 milyar civarında Müslüman'ın emanetidir. Onun korunması gerekmektedir."

- "Mescid-i Aksa'mızı savunanların yanında olduk"

Uluslararası Minberi Aksa Derneği Müdürü Hamza Tayyip Cığal da menfur saldırının 53. yılında yas tutmak için değil, ders alarak geleceği konuşmak için bir araya geldiklerini aktardı.

Kudüs'ün işgalinden kurtulacağına inandıklarını dile getiren Cığal, "Bunu biliyoruz Allah'ın izniyle." dedi.

Derneklerinin, uluslararası camiada Kudüs bilincini insanlara ulaştırmak üzere 2018 yılında kurulduğunu ve kısa sürede sonuca ulaştığını anlatan Cığal,"Gerçekleştirdiğimiz projelerle canları pahasına bütün Müslümanların kıblesi olan Mescid-i Aksa'mızı savunanların yanında olduk. Her fırsatta destek vermeye çalıştık. Sizlerin de destekleriyle daha birçok neticeye ulaşacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Programda Çilehane Camisi İmamı Hafız Ferruh Erel, Kur'an-ı Kerim okudu.

Uluslararası Minberi Aksa Derneğinden Mescid-i Aksa'nın yakılışının 53. yılında anma programı

- Mescid-i Aksa Hatibi Dr. Şeyh İkrime Sabri: - "Mescid-i Aksa bizlerin omuzlarında bir emanettir. Dünyadaki 2 milyar civarında Müslüman'ın emanetidir. Onun korunması gerekmektedir" - Uluslararası Minberi Aksa Derneği Müdürü Hamza Tayyip Cığal: - "Gerçekl

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler