YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali kantin denetiminde tostun fiyatını yüksek içindeki peynir dilimlerini de ince buldu

Vali kantin denetiminde tostun fiyatını yüksek içindeki peynir dilimlerini de ince buldu

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, bir okulun kantin denetiminde tostun fiyatını yüksek, ekmeğin içine konulan kaşar peyniri dilimlerini ise ince buldu.

Dağlı, beraberindeki ekiple, yeni eğitim öğretim döneminde ilk denetimi Atakum Anadolu Lisesinin kantininde gerçekleştirdi.

Denetim sırasında, tost ekmeklerinin içine konulan kaşar peyniri dilemlerini ince bulan Dağlı, kantini işletenlere, "Sen kendi çocuklarına bunu yedirir misin?" diye sordu.

Öğrencilerin sağlıklı ve doyurucu gıdalar yiyebilmesi gerektiğini ifade eden Vali Dağlı, kaşar peynirinin daha kalın dilimlenmesini isteyerek fiyatların da makul seviyelerde olması gerektiğini vurguladı.

Denetim sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşması için il genelinde denetimlerin başladığını söyledi.

Denetimlerin 10 ekiple il merkezinde sürdüğünü vurgulayan Dağlı, "İlçelerimizin tamamında da aynı denetimler devam edecek. Okul gıdası anlamında satılan tüm gıdalara bakılıyor. Okullarımızın kantinlerinde her ürünün satılmaması gerekiyor, buna bakılıyor. Satılan ürünler hijyene uygun mu, sağlıklı mı? Buna bakılıyor." dedi.

- Denetimler habersiz yapılıyor

Kantinlerde fiyatların da denetlendiğini dile getiren Vali Dağlı, şunları kaydetti:

"Fiyatları afaki mi yoksa makul, mantıklı fiyatlar mı? Bunların tamamına bakıyoruz ve 10 ekip oluşturduk. Milli Eğitim Müdürümüzün başkanlığında Sağlık Müdürlüğümüz, Tarım Müdürlüğü ve Ticaret Müdürlüğümüzden 10 ekibimiz bugün itibarıyla çalışmalara başladılar. Her an her okulda olabilirler. Çünkü bu habersiz bir denetim. İlçelerimizde de bu denetimler devam edecek. Çocuklarımızın sağlığı her şeyin üzerinde. Hem sağlığı, hem de makul fiyattan gıdaya, okul kantinlerinde satılan ürünlere ulaşması bizim için önemli. Bu manada bugün bu çalışmaya başladık."

Veli ve öğrencilerin fahiş fiyatlar konusunda şikayette bulunabileceklerini de hatırlatan Dağlı, "Kendi çocuğumuza yedirmediğimiz gerek gramaj olarak gerek hijyen olarak hiçbir şeyi okullardaki çocuklarımıza yedirmeyeceğiz ve bunu kantincilerimize dikte edeceğiz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Tüm denetimler habersiz bir şekilde devam edecek." diye konuştu.

Denetimlere, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve ekipler katıldı.

Vali kantin denetiminde tostun fiyatını yüksek içindeki peynir dilimlerini de ince buldu

Vali kantin denetiminde tostun fiyatını yüksek içindeki peynir dilimlerini de ince buldu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler