YURTHABER

Van
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van’da hayvan içme suyu için enerji panelleri kuruluyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde hayvan içme suyunun sağlandığı sondajların kullanımı için 7 mahallede güneş panelleri kuruyor.Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin (DAP) destekleri ile Van Büyükşehir Belediyesinin kırsal alanlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik yatırım hizmetleri devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde hayvan içme suyunun sağlandığı sondajların kullanımı için 7 mahallede güneş panelleri kuruyor.
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin (DAP) destekleri ile Van Büyükşehir Belediyesinin kırsal alanlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik yatırım hizmetleri devam ediyor. Birçok kırsal mahallede bulunan arazilerde Hayvan İçme Suyu (HİS) projeleri kapsamında sondaj çalışması yürüten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçilerin en ufak bir mağduriyet yaşamaması adına projelerini geliştiriyor. Bu bağlamda arazide hayvanların su ihtiyacını sağlaması için açılan sondajlarda elektriğin sağlanamamasından ötürü sondaj yapılan yerlere güneş panelleri ile terfi merkezleri kuruluyor. Ekipler, Özalp ilçesi Yavuzlar ve Çavuşlar ile Gürpınar ilçesine bağlı Günbaşı ve Mollahüseyin, Çaldıran ilçesine bağlı Avcıbaşı ve Yukarı Kuyucak mahallelerinde güneş panelleri kurdu. Su deposu ve 5.5 Kv enerji kapasiteli güneş enerji sistemini barındıran proje kapsamında kanal çevresine 32 metre uzunluğunda 6 bölmeli sıvat yapılarak koruma çit ile çevrilecek. Projelerin ihale aşamasında olduğu ve kısa süre içerisinde tamamlanarak çiftçinin hizmetine sunulması hedefleniyor.

Van’da hayvan içme suyu için enerji panelleri kuruluyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler