YURTHABER

Kayseri
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vasiyet etti, Perşembesi yerine ağaç diktirdi

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Şaban Karlı’nın yakınları, babalarının vasiyeti üzerine Ali Dağı’na 600 adet ağaç dikti.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Şaban Karlı’nın yakınları, babalarının vasiyeti üzerine Ali Dağı’na 600 adet ağaç dikti. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da eşlik ettiği ağaç dikiminde çeşitli iğne ve geniş yapraklı ağaçların yanı sıra merhum Şaban Karlı’nın sevdiği meyve ağaçları da dikildi.
Babalarının, ‘vefatımdan sonra Perşembe yapmayın, onun yerine meyve ağacı dikin’ diye vasiyet ettiğini ifade eden oğlu Ahmet Karlı, Başkan Mustafa Yalçın’ın da kendilerine eşlik etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Babam, ‘ben vefat edince Perşembe vs. yapmayın, onun yerine ağaç dikin’ demişti. Biz de bu vasiyetini yerine getirmek üzere hem meyve ağaçları hem de çam ağaçlarından oluşan 600 fidanı Ali Dağı’nda toprakla buluşturduk. Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın da buraya gelerek bu anlamlı günümüzde bize eşlik etti. Kendisine ailemiz adına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da bugün çok anlamlı ve örnek bir uygulamaya şahitlik ettiklerini ifade ederek, “Cenazelerimizin ardından perşembe günü yemek ikram etme geleneğimiz var. Karlı Ailesi ise örnek bir uygulama yaparak yemek ikramı yerine ağaç dikmeyi tercih etti. Yemek de anlamlı bir ikram ancak ağaç dikmek ömürlük bir hareket. Diktiğimiz ağaçlar bizim kadar, devletimiz kadar hatta kıyamete kadar yaşayacak. Ağaçların meyvesinden ve gölgesinden insanlar yararlanacak. O yüzden çok daha anlamlı bir yaklaşım. Bu örnek uygulamaya imza atan Karlı Ailesini tebrik ediyor, babaları merhum Şaban Karlı’ya da Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.
Başkan Yalçın daha sonra Karlı Ailesi fertleriyle birlikte erik ağacı dikti ve su verdi.
HIZ KESMEDEN AĞAÇ DİKMEYE DEVAM
Öte yandan Ali Dağı’nda aynı gün bir başka ağaç dikimi etkinliği daha gerçekleştirildi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Çelebi Erkara ve dernek mensuplarıyla birlikte Ali Dağı 360 yolunda ağaç dikti.
Derneğe mensup emekli öğretmenlerle birlikte gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce ağaç toprakla buluştu. Etkinliğe katılanlara ayrıca çay simit üçgen peynir ikramında bulunuldu.

Vasiyet etti, Perşembesi yerine ağaç diktirdi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler