Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel miras çalışmaları dahilinde restore edilen Cık-cık Hamamı’nın suları kurudu. Vatandaşlar, hamamın sıcak sularının restorasyondan sonra kesildiğini ifade ederek, vakfedilmiş kaplıca suyunun verilmemesine tepki gösterdi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetindeki sultan külliyelerini de himayesi altına alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, zamanında 1. Murat Camii’nin medrese olarak kullanılan üst katında eğitim gören talebelerin kullanması maksadıyla yaptırılan ve ücretsiz olması sebebiyle ‘Gir-Çık Hamamı’ olarak adlandırılan Bekarlar Hamamı’nı 2012 yılında 150 bin liraya restore ettirdi. Ecdadımızın parası olmayan garibanların gusl abdestsiz dolaşmamaları için vakfettirdiği hamam, otellerin ve bölgedeki polis evi ile askeri hastanenin yoğun su kullanımı sebebiyle ise susuz kaldı. Törenle açıldığı gün kaplıca suyu akıtılan hamama yaklaşık 1 yıldır sıcak su gelmiyor. Halk arasındaki adı ile Cık-cık Hamamı’nın kaplıca suyu açılıştan sonra kesildi. Barınma evinin kapanacağı şu günlerde çalışmak için değişik şehirlere gitmeye hazırlanan onlarca evsiz ise, kaplıca suyu ile temizlenip yola çıkma imkanı bulamıyorlar.
Vatandaşlar, çevredeki otellerin su dinamolarıyla sıcak suları çektiği için Bekarlar Hamamı’na su gelmediğini belirtti. Mahalle sakinlerinden Recep Öz, hamamın eskiden öğrencilere, daha sonraları ise bekarlara hizmet verdiğini söyledi. Hüdavendigar Külliyesi müştemilatı arasında yer alan Cık-cık Hamamı’na gelen sıcak suların açılıştan sonraki gün kesildiğini söyleyen Öz, “Vatandaşlar buraya gelir gusl abdesti alırdı. Özellikle bekar ve fakir insanlar buradaki sıcak su ile banyo yapardı. Ancak şimdi burada soğuk su akıyor, sıcak su akmıyor. Hamamın yukarısında sıcak su deposu var. Mahalle muhtarı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı hamama geldiği zaman sıcak suları açtırıyor. O buradan gidince sular kesiliyor” diyerek tepki gösterdi.
Hamam görevlisi İbrahim Yetiştiren ise, yıllardır hamamda çalıştığını, restorasyon yapıldıktan sonra hamamın daha da güzelleştiğini ancak sıcak suların kesildiğini belirtti. Vatandaşların banyo yapmak için geldiğini ancak eli boş döndüğünü ifade eden Yetiştiren, isminin Cık-cık Hamamı olduğunu ancak sıcak su olmayınca vatandaşların burayı tuvalet olarak kullandıklarını söyledi.
Hamama abdest almaya gelen vatandaşlar ise, sıcak suyun önceden aktığını ancak daha sonra sıcak suyun kuruduğunu söyledi. Soğuk suda abdest almak zorunda kalan vatandaşlar, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve yetkililerden yaşanan su sıkıntısına çare bulmalarını istedi. Vatandaşlar, "Bursa mevcut sıcak suların değerlendirilmesi ile termal özelliği yeniden öne çıkarılmaya çalışılıyor, ancak Çekirge Oteller Bölgesi’ndeki su sıkıntısı bile halledilemiyor" dediler.
Bu arada Roma döneminden kalan eski kaplıcayı da ihtilal döneminde bünyesine katan Kervansaray Termal Otel'in sahipleri, yukarıdaki birkaç otel hakkında haksız kullanım yaparak tapu kayıtlarında yer alan sıcak suyu kendilerine vermediği gerekçesiyle Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtılar. Bazı otelciler, Vali Şahabettin Harput'un birçok tesisin fazlaca, bazı otellerin de yetersiz aldıkları su yüzünden taksim konusunda adaletli davranılması için su paylaşımı meselesine çözüm bulmasını istediler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz