YURTHABER

Hatay
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gastronomi kenti Hatay'ın serinleten lezzeti "haytalı"

Haytalı ustası Özer Cüvitoğlu: - "Hafif olması dolayısıyla çok fazla tercih ediliyor. Günde iki, üç kase yiyen müşterilerim var. İnsanlar serinlemek için yaz aylarında özellikle haytalıya rağbet gösteriyor"

MEHMET GÜRKAN - UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'da, şeker, su ve nişastayla hazırlanan muhallebisine gül suyu dökülerek servis edilen haytalı, yaz aylarının serinleten lezzeti arasında yer alıyor.

Kentin yöresel lezzeti haytalı hafifliği ve serinletici özelliğiyle talep görüyor.

İstiklal Caddesi'nde haytalı yapıp satan Özer Cüvitoğlu, AA muhabirine, 35 yıldan beri bu tatlıyı müşterilerine sunduğunu söyledi.

Haytalının özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olduğunu aktaran Cüvitoğlu, yöresel lezzeti tatmak için kentin yanı sıra farklı illerden gelen müşterilerinin de olduğunu belirtti.

Bu tatlının nişasta, su ve şekerin kaynatılıp muhallebi haline getirilmesiyle hazırlandığını dile getiren Cüvitoğlu, üzerine de limon, gül suyu veya dondurma koyarak servis ettiğini anlattı.

Cüvitoğlu, müşterilerinden bazılarının sadece gül suyu dökerek de bu lezzeti tükettiğini belirterek, "Hafif olması dolayısıyla çok fazla tercih ediliyor. Günde iki, üç kase yiyen müşterilerim var. İnsanlar serinlemek için yaz aylarında özellikle haytalıya rağbet gösteriyor." diye konuştu.

-"Yaz aylarında, serinletiyor ve ferahlatıyor"

Müşterilerden Hizam Hasırcı da çocukluğundan bu yana hemen her fırsatta bu tatlıyı yediğini söyledi.

Haytalıyı üzerine limon veya gül suyu dondurmalı tercih ettiğini aktaran Hasırcı, "Özellikle yaz aylarında, serinletiyor ve ferahlatıyor. İnsanların buraya yolu düşerse mutlaka yemelerini tavsiye ediyorum." dedi.

İstanbul'dan Hatay'a yakınlarını ziyarete gelen Mustafa Tınaş, ilk kez yediği haytalı tatlısını çok beğendiğini anlattı.

Hatay'da görüştüğü herkesin haytalıdan bahsettiğini belirten Tınaş, "Çok farklı bir lezzet. Çok beğendim, herkese tavsiye ediyorum. Hatay'a gelen herkesin tatması gereken bir lezzet." diye konuştu.

Taksi şoförü Mustafa Şen de bu tatlıyı yiyenin bir daha vazgeçemeyeceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler