YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaün'de Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde ‘anma töreni’ düzenlendi.

Törene; GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Genel Sekreter Ercan Eroğlu'nun yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

‘Atatürk’ konulu kısa film gösteriminin sonrasında anma töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yavuz Coşkun, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için bir araya gelindiğini belirterek, "Sevr Antlaşması'yla yutulmak üzere olan, yok oluşa ramak kalmış bir imparatorluğun son anda kurtuluşuna vesile olacak önderliği gerçekleştirmiş büyük bir insandır. Sadece komutan, asker hüviyetiyle değil geleceğe bakışı, entelektüel kapasitesi ve devlet adamlığıyla da ülkeye o dönemlerde muasır medeniyetin üzerine çıkma hedefi koyarak, o kadar zor şartlarda geleceği tesis eden bakışıyla, ileriyi gören bir devlet adamıdır" dedi.

"Atatürk bize iyi anlatılamamış bir liderdir" diyen Prof. Coşkun, "Kurtuluş Savaşı zamanında yaşanılanlardan anlatılan geriye ne kaldı. Okuduğumuz kitaplardan daha fazlasını öğrendiğimizi görüyoruz. Bu nedenle Atatürk’ün iyi anlatılması gerekiyor. O ileriyi gören, vizyonel, çalışkan, yılmayan, entelektüel bir insandır" şeklinde konuştu.

"Mustafa Kemal'e Dair" konulu bir konuşma yapan GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü de, Atatürk’ün inkılapçılık yönüne dikkat çekerek, "Çağın diğer düşünce adamlarından ve siyasetçilerinden farklı olarak Mustafa Kemal Atatürk hayali bir cenneti ya da bir ideolojinin hakimiyeti altında dünyayı kendisi için cennet haline getirmeyi; komünizmde, faşizmde ya da liberalizmde olduğu gibi amaçlamadı. Mustafa Kemal’in düşüncesinde milli kültürümüzü ve Türk milletini çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma ülküsü vardı. Bunun için hedefi, dünyada en ileri olan yerdi. Bilim, sanat, kültür, teknoloji gibi her konuda var olanın en iyisini amaçladı ve bunun için çalıştı. 1930'ların sanayi toplumunda ağır sanayiye geçmek, demir-çelik fabrikaları yapmak, birtakım sanayi kuruluşlarını kurmak o gün için en ileri hamlelerdi. Türkiye bunları Atatürk’ün önderliğinde yaptı. Bunun yanında kültürde, sanatta, düşüncede ve bilimde de dünyanın en iyilerini, en güzellerini, en mükemmelini Türkiye’ye getirmek için çabaladı" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler