YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazeteci Adaylarına Madenciliğin Önemi Anlatıldı

Bergama Mesleki Eğitim Merkezi, İş-Kur ve Melodi Manşet Yayın Gurubu iş birliği ile, yaklaşık bir...

Gazeteci Adaylarına Madenciliğin Önemi Anlatıldı

Bergama Mesleki Eğitim Merkezi, İş-Kur ve Melodi Manşet Yayın Gurubu iş birliği ile, yaklaşık bir ay önce başlayan gazetecilik kursunda eğitim gören geleceğin gazeteci adaylarına madenciliğin önemi anlatıldı.

Kursiyer gazeteciler, Bergama Ovacık Köyü’nde 2005 yılından beri faaliyet gösteren, yüzde yüz Türk Sermayeli Koza Altın İşletmeleri’ni ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında genç gazeteci adaylarına eşlik eden Genel Müdür Yardımcısı, Güvenlik ve Ovacık İşletmeler Müdürü Cemalettin Çetin ile Halkla İlişkiler Müdürü Sadiye Çidem tarafından, hızla gelişen Türk madenciliğinin önemi ve Türkiye’de altın madenciliği anlatıldı. Bilgilendirme toplantısı ile başlayan ziyarette kursiyerlere, Koza Altın İşletmeleri’nin işleyişi, altın madenciliği ve sektör ile ilgili bilgiler verildi. Gazeteci adaylarına; Koza’nın, Mart 2005’te Normandy Madencilik’in bütün hisselerini satın alarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Türk Şirketi tarafından altın üretiminin gerçekleştirdiğini anlatan Cemalettin Çetin, “Ovacık Altın Madeni çevresel faaliyetleri ve kullandığı teknoloji ile Avrupa Komisyonu tarafından AB üyesi ülkelere örnek gösterilmektedir” dedi.

TÜRKİYE ALTIN MADENCİLİĞİNDE GELİŞİYOR

Altın madenciliğinin Türkiye’deki önemini vurgulayan Çetin, şöyle konuştu: “Mart 2010’da Balıkesir-Havran sahamızda cevher üretimimizi, Aralık 2010’da da 35 bin fidan dikerek doğaya yeniden kazandırma çalışmalarımızı tamamladık ve sahaları Edremit Orman İşletme Müdürülüğü’ne teslim ettik. Bergama-Ovacık, Gümüşhane-Mastra, Eskişehir-Kaymaz, Dikili-Çukuralan sahalarımızda altın madenciliği faaliyetlerimiz en iyi teknoloji, en yüksek çevre ve iş güvenliği performansı ile devam ediyoruz. Kayseri-Himmetdede projemiz kısa bir süre sonra hayata geçecek. 2011 yılı Kurumlar vergisi sıralamasında devlet hakkı ile birlikte 140 milyon TL vergi ödeyerek 27. sırada yer aldık. Yine 2011 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 77. sırada, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) 2011’in En Büyük 100 Firma sıralamasında 20. sırada yerimizi aldık. Tüm sahalarımızda üretimimizi en iyi teknolojiyi kullanarak ve en iyi çevresel performansı sergileyerek yapıyoruz.”

Faaliyet gösterdikleri tüm işletmelerinde insan ve çevre sağlığına önem verildiğini sözlerine ekleyen Çetin, “Çalışma biten her alanda doğaya yeniden kazandırma çalışmalarına başlıyoruz.Bu güne kadar Ovacık sahamızda 15 binin üzerinde zeytin fidanı, 3 binin üzerinde fıstık çamı fidanı dikildi” diye konuştu

Daha sonra sahayı gezen gazeteci adayları altın döküm odasına da girerek, altının topraktan ayrıştıktan sonra külçeler haline nasıl geldiğini izledi. Bin 260 derecede eritildikten sonra kalıplara dökülerek elde edilen dore külçelerin, İstanbul Altın Rafinerisi’nde altın ve gümüş olarak ayrıldıktan sonra piyasaya arz edilecek hale getirildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler