Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında güvenlik alanında vatandaşların huzurunu sağlamak için birçok başarı elde etti.
Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün birçok başarıya imza attığını söyledi. Aydın, "2013 yılında 2012'den devir aldığımız projelere yenilerini ekleyerek toplum destekli polislik hizmetleriyle toplumun da desteğini alarak toplumla beraberiz. Güvenlik hizmetlerini, toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürüterek, gelişen toplum-polis ilişkisiyle suçla mücadelemizi güçlendireceğiz. Toplum Destekli Polislik uygulamaları suçla mücadelede polisin başarısını arttıran önemli bir etken oldu" dedi.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Toplum Destekli Polislik Projesi'nin genel amacı; Türkiye’de güvenlik hizmetlerinin toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini, toplum-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini ve polislik hizmetlerinde toplumun güvenlik memnuniyetini yükseltmeye yönelik çalışmaların yaşama geçirilmesidir. Gaziantep polisi olarak bu amaç ışığında; Toplum destekli polislik uygulamaları kapsamında güvenlik hizmetlerinin kalite ve verimliliğinin yükseltilmesi ve polis-toplum ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik 2012 yılında azımsanmayacak ve dikkate değer çalışmalarda bulunduk. Toplum destekli polislik anlayışı, tüm birimlerimize yayıldı ve birimlerimiz bu anlayışla hizmet vermektedir. Toplumsal kesimin sosyal ve kültürel etkinliklere katılımı sağlanarak polis-halk ilişkisi en üst seviyelere taşınmıştır. Halkımıza, suçlara karşı kendini koruma ve güvenli yaşamın sağlanmasına yönelik toplumsal bilinçlendirme çalışmalarımız oldu. Halkımızı bilgilendirme amacıyla; huzur toplantıları, seminer, konferanslar, Radyo-TV programları, broşür, el ilanı, afiş, pankart ve benzeri çalışmalarla gerek yazılı, gerek görsel olarak vurgulanmak istenen konulara dikkat çekildi. Toplumsal sorunlara odaklanarak çözümlenmesi için toplumun bütün kesimlerinin, kurumların yer aldığı bir hizmet anlayışıyla, desteklerini alarak çalışmalarımızı yaptık ve yine birlikte daha iyi hizmetlerde bulunacağız. Gaziantep ilindeki çeşitli kurum ve kuruluşlar yanında yerel yönetimler ve vatandaşlarımızın işbirliği sayesinde pek çok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerin de meyvelerini almaktayız. Projelerimiz vatandaşlarımızın güvenliklerini sağlamak için bilgilendirip eğiten, kimi zaman sosyal aktiviteler içeren, eğitimsiz olmaz deyip eğitime eğilen, kısacası her alanda onlarla olduğumuz rengarenk projelerdir. Projelerimizden isim bazında bahsedecek olursak; ‘Sinema Günleri, Gezegen Evine Yolculuk, Yeşeren Umutlar, Kask Tak Hayatta Kal, Gönüller Vadide Buluşuyor, Futbolu Seviyorum Milli Formayı Giymek İstiyorum, Kirvem Polis Amca, Tedbir Al Hayatta Kal, Güvenilir Şehir Huzurlu Vatandaş, Bizim Yıldızlarımız, Küçük Kalplerdeki Polisler, Mesleğim Var Geleceğim Güvende’ projeleri bunlardan bazılarıdır" ifadeleri kaydedildi.
"Öğrencilerimizden kendini geliştirmeye açık ancak yeterli imkan bulamamış 200 öğrenciye SBS kursu verilmesini ve eğitim faaliyetlerini içeren Bizim Yıldızlarımız Projesi, soba zehirlenme olaylarının en aza indirilmesi amacıyla soba kurulması ve kullanımı, karbonmonoksit gazı konularında seminer verdiğimiz Sıcak Yuvam, maddi imkanları kısıtlı vatandaşlarımızdan risk grubu altında bulunan 16 ve üzeri yaş grubunda bulunan çocuklara ve işsiz bayanlara yönelik mesleki kurslar düzenleyerek iş imkanı sağlanan Mesleğim Var Geleceğim Güvende Projesi, öne çıkıp ses getiren projeler arasına girdi" denilen açıklamada, şunlar da aktarıldı:
"Bu projelerle vatandaşlarımızdan olumlu dönüşümler aldık. Toplum Destekli Polislik olarak vatandaşa uzanan sevgi ve şefkat eli olduk. Okulların etrafında güvenlik önemleri alırken öğrencilerimizin polis abla ve abileri olarak onların sadece güvenliğini sağlamakla yetinmeyip; öğrencilerimizin sırdaşı, sıkıntılarında onlara yol gösterecek arkadaşlar olduk. Yarınlara Umut Projesi kapsamında, hayatında en az bir kere zararlı maddelerle tanışan çocuklarımızı topluma kazandırmak ve uyum sağlamak adına 40 gence umut olduk. 2012 yılı içerisinde 89 bin 300 esnaf ziyaret edilmiş, 731 bin 654 vatandaş ile birebir görüşülmüş, suçların önlenmesine ve asayişin sağlanmasına yönelik 471 adet emniyet birimlerine, 320 adet diğer kurumlara çeşitli sorunlarla ilgili rapor gönderildi. Neticeden de ilgilisine bildirilmiş, bin 597 vatandaşımıza ‘Mağdur Destek’ ziyareti yapılmış, 2 bin 810 site ve apartman toplantısı, 99 sosyal tesis toplantısı yapılmış, genel güvenlik ve asayişin sağlanmasına yönelik 88 bin 212 adet broşür dağıtılmıştır. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar arasında en fazla dikkat çeken Hatice nineyi kimliğine kavuşturmak oldu. İlimizde yaşayan 70 yaşındaki Hatice Oruç’un kimliğinin olmadığının öğrenilmesi üzerine kendine nüfus cüzdanı çıkarılarak ikametinde teslim edildi. Mutluluğu gözlerinden okunan Hatice nineye, yaşlılık maaşı alabilmesi için işlemlerin tamamlandığının söylenmesiyle mutluluğu perçinlendi. Emeği geçen herkese teşekkür eden ninemizin yaşadığı mutluluk, bizleri de sevince boğdu."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz