YURTHABER

Gaziantep
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Gaziantep, Sağlık Alanında Bölgesinin Lideri Olma Yolunda'

Ortadoğu Sağlık Turizmi Derneği'nin (OSDER), İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürüttüğü 'Gaziantep'ten Sağlık Turizm Ekonomisine Katkı...

Ortadoğu Sağlık Turizmi Derneği'nin (OSDER), İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürüttüğü 'Gaziantep'ten Sağlık Turizm Ekonomisine Katkı Projesi' çerçevesinde Gaziantep, bölgesinde sağlık alanında cazibe merkezi ve lider olma yolunda ilerliyor.

OSDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Balia Baykal, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in gerek doğal güzellikleri gerekse kültürel ve tarihi mirası ile her dönem turizmin merkezi olduğunu ifade etti.

Sağlık turizmi konusunda da bölgede yeni adımlar ve yatırımlar hızla devam ettiğini dile getiren Baykal, dünyada her yıl yaklaşık 25 milyon insanın sağlık için seyahat ettiğini, Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 2010 yılında 400 bin turistin tedavi olmak için Türkiye'yi seçtiğini kaydetti.

Baykal, Gaziantep'te kamu-özel ortaklığıyla 2014'de tamamlanması planlanan ve temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılması beklenen 800 milyon dolarlık Gaziantep Şehir Hastanesi'nin, bin 783 yatak kapasitesiyle 8 ayrı branşta hizmet vereceğini belitti.

Baykal, “Gaziantep Şehir Hastanesi Ortadoğu'nun en büyük hastanesi olma özelliği taşıyacak. Ortadoğu'ya en yakın gelişmiş ilimiz içinde bu büyüklükte hastane olması stratejik açıdan sağlık turizm sektörünün gelişimi için önemlidir. Gaziantep'ten Sağlık Turizm Ekonomisine Katkı Projesi kapsamında sağlık turizminin gelişmesi yoluyla bölge turizminin gelirinin artırılmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler