Yaz mevsiminde vatandaşların daha rahat bir ortamda yaşamaları için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışan personelini akademik açıdan bilgilendiriyor. Vatandaşın sıcak yaz aylarından sinek ve kokudan korunması için tam kadro çalışan belediye, personelin daha verimli olması için bir dizi seminer ve toplantı düzenliyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof. Dr. Hüsrev Mennan’ın verdiği ‘Kentsel Zararlıların Biyolojisi, Önemi ve Mücadelesi’ konulu seminere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı personeli katıldı.
Seminerde konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, belediye olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Halkın daha rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Akyol, “Bu bağlamda konusunda uzman kişileri getirip personelimize ve çalışanlarımıza teknik ve akademik eğitimler veriyoruz. İlaçlama ekibimizdeki 50 kişi ile teknik ve uzman ekibimize bu konuda gerekli eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimin sonunda daha bilimsel bir ilaçlama yapacağımızı ümit ediyorum. Tüm bu çalışmalarımız Gaziantep halkının sağlık, sıhhat ve rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için.” diye konuştu.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof. Dr. Hüsrev Mennan ise yaz mevsiminde özellikle sivrisineklerin insanları çok rahatsız ettiğini ve konuda belediyelerin değişik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sivrisineklerin son dönemlerde önemli bir sorun haline gelmesinin insanların yaptığı yurt dışı giriş çıkışlarda görüldüğünü vurgulayan Mennan, “Örneğin yanı başımızda bir Suriye var. Suriye’den her gün yüzlerce binlerce insan buraya gelip gidiyor. Gerçi şimdi gidiş geliş yok ama belirli bir süre sonra bu ticaret yine gerçekleşecek. Ticaret gerçekleşince insanlar yine gidip gelecekler. İnsanların bir başka yerlere gidip gelmeleri sivrisineklerin çoğalmasında önemli bir problem olmuştur.” ifadesini kullandı.
Başka bir problemin toplu yaşam alanları olduğunu ifade eden Mennan, bu alanların son dönemlerde belediyelerin yaptığı kentsel dönüşüm ile daha da arttığına dikkat çekti. Kentsel dönüşüm alanı içinde yeşil alanların arttığını ve bu yeşil alan içinde sivrisineklerin daha çok olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mennan, “Bu böcekler yeşil alanlarda daha çok saklanıyor ve ürüyor. Yeşil alanların olmayıp taşlık alanların çok olduğu yerlerde ise bu kez akrep sorunu ortaya çıkıyor. İşte burada ilaçlama ekibi devreye girmeli. Zamanında ve yerinde yapılan ilaçlama ve temizlik oluşabilecek sineklerden korunmamızı sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz