YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te İlköğretim Haftası Kutlamaları Ve Okul Açılışı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, "Ülkemizde yetişkin eğitim süresini yukarılara çıkarmak için 12 yıllık zorunlu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, "Ülkemizde yetişkin eğitim süresini yukarılara çıkarmak için 12 yıllık zorunlu eğitimi başlattık. Geç kalmış bir uygulama. İnşallah en kısa zamanda bunun meyvelerini, semerelerini göreceğiz" dedi.

Küçük, İlköğretim Haftası'nın başlaması ve Olcay Külah İlköğretim Okulu'nun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, milli eğitim sisteminde çok önemli değişikliklerin yapıldığını söyledi. Milli Eğitim bürokratları olarak yapılan değişiklikleri ve dönüşümleri görmek üzere 81 ile dağıldıklarını ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

"Ben de bu vesileyle güzel Gaziantep'te, bu süreci izlemek üzere aranızdayım. Her değişim bir miktar sıkıntı getirir, sancı getirir. Ama Gaziantep'te iki günlük incelemelerimde şunu gördüm ki, gayet güzel planlama yapılmış. En az sıkıntıyla yeni eğitim öğretim yılına girilmiş durumda. Tabii Gaziantep ilimiz, eğitim-öğretim açısından Türkiye'nin en problemli illerinden bir tanesi. Fakat sayın Valimiz'in deneyimi, eğitime verdiği destek ve İl Milli Eğitim Müdürümüz'ün gençliği ve dinamizmiyle bu problemlerin çok kısa bir zamanda çözüleceğine yürekten inanıyorum."

Küçük, 30 yıl önce ülkelerin eğitimde gelişmişlik seviyeleri hesaplanırken okuma-yazma oranlarına bakıldığını, şu anda ise gelişmiş ülkelerde okuma-yazma problemi olmadığı için yetişmiş insanların ortalama eğitim sürelerinin göz önünde bulundurulduğunu aktardı.

Bu sürenin Türkiye'de 6,5 yıl olduğunu ifade eden Küçük, şunları kaydetti:

"Bu oran gelişmiş ülkelerde 12 yıl civarında. Üzülerek söylüyorum ki ülkemizde şu anda yetişkin ortalama insanların eğitim süresi 6,5 yıl. Yani bizim yetişkinlerimiz ortalama 7'nci sınıfta terk vaziyette. Son yıllarda çok fazla üniversite mezunumuz olmasına rağmen yakaladığımız oran 6,5 yıl. Dolayısıyla bunu yukarılara çıkarmak zorundaydık. Ülkemizde yetişkin eğitim süresini yukarılara çıkarmak için 12 yıllık zorunlu eğitimi başlattık. Geç kalmış bir uygulama. İnşallah en kısa zamanda bunun meyvelerini, semerelerini göreceğiz diye düşünüyorum."

-"En büyük pay milli eğitime"

Gaziantep Valisi Erdal Ata da Türkiye ve Gaziantep'in en önemli sorunlarının başında eğitimin geldiğini söyledi.

Devletin bu sorunu çözmek için bütçede en büyük payı milli eğitime ayırdığını ifade eden Ata, "Ama ona rağmen, ülkemiz nüfusunun genç bir nüfus olması, öğrenci sayısında artışların çok olması nedeniyle bunun yeterli olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin iyi yetiştirildiği takdirde ülke geleceğinin güvenli olacağını belirten Ata, iyi eğitim verilmemesi durumunda hem öğrencilerin hayatında sorunlar yaşayacağını hem de toplumda birçok sorun ortaya çıkabileceğine dikkati çekti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da tüm hayırseverlere eğitime destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise eğitim ve öğretimin ülkenin en önemli meselesi olduğunu vurguladı.

Vatana, millete en büyük iyiliğin "Nesilleri iyi yetiştirmekle" mümkün olacağını ifade eden Serin, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen zorunlu eğitim uygulamasının başladığını anımsatarak, müdürlük olarak yaz boyunca uygulamaya ilişkin hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Okula adı verilen hayırsever emekli öğretmen Olcay Külah da konuşmasında eğitime verdiği önemi ve hayatını anlattı.

Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler