HABER

Gaziantep'te olaylı yıkım

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Dülük Köyü'nde, SİT alanındaki Dülük Antik Kenti alanına yapılan iki katlı bir ev, jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Yıkım sırasında ev sakinleri görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırmak istedi ancak jandarmanın zamanında müdahalesi ile saldırı büyümeden önlendi.

Edinilen bilgiye göre, Dülük Köyü'nde ikamet eden Mehmet Çelik'in, Dülük Antik Kenti SİT alanına ev yaptırdığının ihbar edilmesi üzerine Şehitkamil Kaymakamlığı bir inceleme başlattı. Yapılan incelemede evin birinci derecede SİT alanına inşa edildiği tespit edilerek durum mahkemeye intikal etti. Mahkeme, sit alanına inşa edilen evin yıkımına karar verdi. Yıkım kararının ev sahibi Mehmet Çelik'e tebliğ edilmesinin ardından da yıkım ekipleri Dülük Köyü'ne gelerek yıkıma başladı. Yıkım sırasında jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Yıkım esnasında ev sakinlerinden bazı kadınlar görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırmak istedi ancak jandarmanın zamanında müdahalesi ile saldırı büyümeden önlendi.

Ev sahibi Mehmet Çelik, kararın adil olmadığını, hakkını aramak için bir üst mahkemeye başvuruda bulunacağını belirterek, "Köyden birisi benim SİT alanına ev inşa ettiğimi şikayet etmiş. Aynı durumda olan 28 ev daha var. Ama bunlar hakkında bir şikayet söz konusu olmadığı için onlara dokunmuyorlar. Aslında benim evim birinci derecede sit alanında dahi bulunmuyor. Karar daha dün elimize geçti ve bir gün içerisinde evi boşaltmamızı istediler. Böyle bir hukuk, böyle bir kanun olur mu? Herhalde artık buraya bir çadır açıp öyle yaşarız, başka yapacak bir şeyim yok" dedi.

İki katlı ev için varını yoğunu harcadığını ancak şimdi hepsinin yıkıldığını kaydeden Çelik, "Evin inşaatına tam 38 milyar lira harcadım. Tüm paramı buraya yatırdım ama şimdi yıktılar. Elimde avucumda bir şey kalmadı. Biz evde 10 kişi kalıyoruz. Şimdi ne yapacağımızı bilemiyorum. Şehitkamil Kaymakamlığı'nın mağduriyetimi gidermesini istiyorum. Benim evim haksız yere yıkıldı" diye konuştu.

Dülük Köyü Muhtarı Veysel Seylan da Dülük Köyü'ndeki yerleşim tarihinin 1071 yılına dayandığını ifade ederek, "Mehmet Çelik kardeşimizin evi de SİT alanında bulunmuyor. Yıllardan beri köyün ileri gelenleri bu arazinin Mehmet Çelik'e ait olduğunu söylüyor. Bir mağduriyet söz konusu. Ben Mehmet Çelik'in mağduriyetinin giderilmesi için köyün varlıklı ailelerinin bağışta bulunmasını istedim ve kendim örnek olması için bir milyar lira bağışta bulunuyorum" şeklinde konuştu.

En Çok Aranan Haberler