YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'teki olaylarda 6 kişinin öldürüldüğü iddiaları

Emniyet Genel Müdürlüğü: - "Köşe yazısında belirtilenin aksine Gaziantep ilinde 6 vatandaşın öldürüldüğü herhangi bir olay meydana gelmemiştir"

Emniyet Genel Müdürlüğünden, "Suriyeliler Konusunda Gizlenen Haberler" başlığıyla yayımlanan köşe yazısında yer alan "Gaziantep'te bir gencin saldırı sonucu öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda 6 kişinin hayatını kaybettiğine" ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün ulusal gazetede "Suriyeliler Konusunda Gizlenen Haberler" başlığı ile yayınlanan köşe yazısında yakın zamanda Gaziantep'te N.B. isimli bir gencin, uğradığı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından birçok noktada benzeri saldırıların gerçekleştiği ve çıkan olaylarda 6 kişinin hayatını kaybettiği, bu saldırıların hiçbirisinin basına yansımadığı ve hastanelerde de kayıt tutulmadığı iddialarının yer alması üzerine basın açıklamasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Köşe yazısına konu olan N.B'nin 23 Aralık 2018'de Gaziantep'te Suriye uyruklu kişiler tarafından bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesi olayıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu yakalan 7 Suriye uyruklu kişiden 5'inin tutuklandığı, 2 şüphelinin ise sınır dışı işlemleri için Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Köşe yazısında belirtilenin aksine Gaziantep ilinde 6 vatandaşın öldürüldüğü herhangi bir olay meydana gelmemiştir. 24 Ocak 2019 günü yine Gaziantep ilinde gerçekleşen B.K. ve A.Ş. isimli şahısların kesici aletle yaralanması olayı ile ilgili yapılan çalışmalar sonucu H.E. isimli şahıs suç aleti bıçakla yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmasına müteakip cezaevine teslim edilmiştir.

Köşe yazısında belirtilen ifadeler gerçeği yansıtmamakta olup her iki olay ile ilgili de Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzce titiz ve özverili çalışmalar yapılmış ve herhangi bir yayın yasağı veya kısıtlama getirilmemiştir. Ayrıca Gaziantep Valiliğince konu ile ilgili 23 Aralık 2018 ile 28 Aralık 2018 tarihleri arasında 6 adet basın açıklaması yoluyla kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılmış, bu açıklamalar ulusal ve yerel basında birçok haberde yer almıştır."

Açıklamada, Suriyelilerin kendi aralarında ve Türk vatandaşlarla zaman zaman yaşadığı gerginliklerle ilgili yapılan gerçeğe aykırı, çarpıtılmış ve abartılmış haberlerin, toplum içinde infial yaratacak bir dille aktarılmasının, misafirperverlik ruhu ile bağdaşmadığı gibi konuyu farklı boyutlara taşınmak saikiyle yapıldığının anlaşıldığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler