Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği "3. Gençlik Festivali" başladı.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 27 Mayıs tarihine kadar sürecek Gençlik Festivali kapsamında, Gençlik Tiyatro Şenliği, gençlik konserleri, sportif aktiviteler ve sanatsal atölyeler yer alıyor.
- "2. Su Sporları Festivali"-
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl denizi olmayan Gaziantep'te ilkini gerçekleştirdiği "Su Sporları Festivali"nin bu yıl ikincisini düzenliyor.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Alleben Göleti'nde gerçekleştirilecek Su Sporları Festivali, 20 Mayıs Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.
Gaziantep'te faaliyet gösteren spor kulüplerinin yoğun ilgi gösterdiği kürek, kano, su kayığı, su motorları ve jet ski yarışlarının yanı sıra festival kapsamında Alleben Gölleti piknik alanında değişik etkinlikler yapılacak.
Festivali izlemek isteyen vatandaşlar için belediye önünden 20 Mayıs Pazar günü 08.00-12.00 saatleri arasında Alleben Göleti'ne ücretsiz otobüsler kalkacak.
-"Okumada dünya standartlarının altındayız"-
Hasan Kalyoncu Üniversitesi İİSBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Kayhan, Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'na göre Türkiye'nin kitap okuma değerlendirmesinde 173 ülke arasında 86. sırada yer aldığını bildirdi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yrd. Doç. Dr. Necati Kayhan okumanın önemine dikkat çekmek için öğrencileriyle okuma eylemi gerçekleştirdi.
Kayhan, yaptığı açıklamada, ülkemizin ekonomik, sosyal ve siyasal alanda birçok önemli gelişmeler kaydetmesine rağmen kitap, dergi, gazete okuma konusunda hala son sıralarda yer aldığını belirtti.
Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma değerlendirmesinde Türkiye'nin 173 ülke arasında 86. sırada yer aldığını bildiren Kayhan, şunları kaydetti:
"Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı ortalama 100 dolarken, Türkiye'de bu rakam 10 doların altındadır. Diğer yandan insanlarımızı uyutan ve uyuşturan TV programlarını daha çok ilgi duymaktadır. Ülkemizde dergi okuma oranı yüzde 4, kitap okuma oranı yüzde 4,5, gazete okuma oranı yüzde 22, radyo dinleme oranı yüzde 25, televizyon izleme oranı yüzde 94. Görülüyor ki, zamanımızın büyük bir kısmını TV izleyerek adeta öldürüyoruz. Hızlı değişen, küreselleşen dünyamız şartlarında başarı için meslek sahibi olmak yetmemekte, o meslekte bir numara olmak önem kazanmaktadır. Meslekte de aranan kişi olmanın en önemli yolu, mesleki bilgileri, günlük bilgileri ve pratik bilgileri edinmeyi gerektirmektedir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz