YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep'te "Kültürel mirasın korunması ve geleneksel değerlerin unutulmaması" konulu eğitim programı düzenlendi.

Gaziantep'te "Kültürel mirasın korunması ve geleneksel değerlerin unutulmaması" konulu eğitim programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı göre, Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma, Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliğiyle, Bahriye Üçok Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen program kapsamında, üniversitelerin mimarlık fakültesi öğrencileri ile ilköğretim ve lise öğrencilerine sinevizyon eşliğinde ders verildi.

ÇEKÜL Vakfı Bölge Koordinatörü Zafer Okuducu, vakfın 1990 yılından bu yana ülkenin her bölgesinde kültürel mirası korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

Gaziantep'in yaşam biçimini ve kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Okuducu, şunları kaydetti:

"2012'nin ikinci yarıyılında ÇEKÜL-KUDEB, Gaziantep Üniversitesi ile Zirve Üniversitesi Mimarlık Bölümü, gönüllü öğretmenler ve Şehitkamil Belediyesi ile kültür-kültürel miras ve koruma konularında eğitim verilerek kenti tanıtma gezileri düzenledik. Bu tanıtımlarda 240 ilköğretim öğrencisi ve 50 üniversite öğrencisi yaşadıkları kenti tanıma imkanı buldular."

Eğitim derslerinin Mayıs ayında biteceğini ve öğrencilerin derste elde ettikleri bilgileri fotoğraflar ve yazılarla birer rapor haline dönüştüreceklerini aktaran Okuducu, bu raporlar neticesinde öğrencilerin bilgilenme derecelerini tespit edebileceklerini dile getirdi.

-Girişimcilik ve istihdam paneli-

Zirve Üniversitesi ve Genç İşadamları Kulübü "Girişimcilik ve istihdam" konulu panel düzenlendi.

Kadooğlu Group'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadooğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, panelde, TÜSİAD'ın yıllarca "patronlar kulübü" olarak görüldüğünü ve bu algının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

TÜSİAD'ın içerisinde bulunan 600 kişinin Türkiye'nin her tarafında yatırımı olan, istihdam oluşturan insanlar olduğunu ifade eden Kadooğlu, şunları kaydetti:

"TÜSİAD yıllarca bu şekilde bir algıyla hep yanlış yönlendirildi. Aslında TÜSİAD'ın Türkiye'nin her tarafında bir tecrübe birikimi ve paylaşım birikimi var. Dünyada büyük girişimcilerin her zaman büyük karlar, küçük girişimciler ise her zaman küçük karlar ettiği görülüyor. Türkiye'de de bu böyleydi. Artık Anadolu'nun her yerinde küçükler dahi büyümeye başladı. Türkiye'nin her tarafındaki 'Anadolu Kaplanları' dediğimiz insanlar da aslında şuanda büyük grupların içerisinde yer alıyor. Ama küçükler de küçük kazanacak ki büyüğe doğru gidebilsin. Neticede büyük olan firmalar da küçükten büyüğe doğru ilerlemiştir."

Moderatörlüğünü ekonomist yazar Fikri Türkel'in yaptığı panele konuşmacı olarak Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu ile Deulcom International Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş da katıldı.

Muhabir: Zerin Özdilek - Orhan Çiçek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler