YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazikent Üniversitesi’nden ders çalışma teknikleri

Gazikent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Selçuk Bilgin, yaklaşan üniversite sınavı dolayısı ile üniversite hayali...

Gazikent Üniversitesi’nden ders çalışma teknikleri

Gazikent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Selçuk Bilgin, yaklaşan üniversite sınavı dolayısı ile üniversite hayali kuran gençlere ders çalışma teknikleri konusunda bilgi veriyor. Gazikent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Selçuk Bilgin, “Öğrencilerin okul başarılarının düşük olmasının önemli nedenlerinden birisi verimli ders çalışma yollarını bilmemeleri ya da bu konuda yanlış alışkanlıklara sahip olmalarıdır. Hiç kuşkusuz başarılı olabilmek için öncelikle başarıyı istemek gerekir, nedeniniz yoksa hedefiniz de yoktur.” dedi.

Etkili öğrenmenin ön koşulunun öncelikle öğrencilerin zamanını planlamayı öğrenmesi gerektiğine işaret eden Bilgin, "Birçok öğrenci, zamanını planlayamadığı için başarısızlık yaşar. Yanlış çalışma alışkanlıkları ve zamanı planlayamama, öğrenme güçlüğüne ve başarısız olma kaygısına neden olabilir. Oysa öğrenciler bilgi eksikliklerini belirleme, çalışma alışkanlıklarını keşfetme ve zamanı planlama becerilerini kullanarak güçlüklerin üstesinden gelebildiklerini gördükçe yeterlilik ve kendine güven duyguları da artmaktadır.” şeklinde konuştu.

"DERS ÇALIŞMA ŞARTLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"
Öğrenmenin temelinde yer alan verimli ders çalışma alışkanlıklarının kazanılmasıyla öğrencilerin okulla ilgili olumlu tutumlar geliştirdikleri görüleceğini açıklayan Bilgin, öğrencinin çeşitli gelişim düzeylerinde kendisinden beklenen görevleri başarıyla gerçekleştirebilmesi için ders çalışmayla ilgili becerilere de gereksinimi olduğunu kaydetti. Selçuk Bilgin, öğrenmenin ön şartları olduğunu, bu ön şartların uyanıklık, motivasyon, istek, dikkat, aktif katılım ve geri bildirim olduğunu belirtti. Ders çalışırken öğrenmenin bu ön şartlarını gerçekleştirdiği ölçüde öğrencilerin başarılı olacağını belirten Okutman Bilgin sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenciler arasındaki bazı çalışma davranışları öğrenmenin ön şartları ile uyuşmaz. Bu nedenle bazı öğrenciler öğrenmeye ayırdığı zaman ölçüsünde başarılı olamamakta, eğitim ve öğretim hayatından kopmakta ve başarısızlığa sürüklenmektedirler. Bu nedenle hatalı gidişin farkına varmak ve hayatımızda var olan yanlış koşulların yerine, işimize yarayan yeni koşullar oluşturmamız gerekmektedir.”

"ÇALIŞMA ORTAMI SADE OLMALI"
Okutman Bilgin, ders çalışma ortamlarının önemli olduğunu, öğrencilerin ders çalışırken içinde bulundukları imkanlara göre, çalışma ortamı mümkün olduğunca sade ve düzenli, fiziksel olarak rahat edebilecekleri (yeterli ısı, ışığa sahip) bir ortam olmasına, çalışma ortamında dikkati dağıtacak poster, ses ve diğer uyarıcıların mümkün olduğunca az olmasının verimliliği artıracağını söyledi. Sıklıkla ihtiyaç duyabilecekleri materyallerin (yardımcı ders kitapları, sözlük, atlas, ansiklopedi gibi yardımcı kaynaklar, cetvel, pergel gibi ders gereçleri) bulunması yarar sağlayacağını anlatan Bilgin, ders çalışmalarından yeterince verim alabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeli, özellikle sabah kahvaltılarını düzenli ve yeterli kalori alınacak şekilde yapmalarını, uyku düzenlerine dikkat ederek günlük ortalama 8 saat uyumaları gerektiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler