HABER

Gaziosmanpaşa’da polisi şehit eden sanık: “Aşırı alkollüydüm, polisi hasmım sandım”

Gaziosmanpaşa’da bir polisin şehit edilmesine ilişkin davada savunmasını yapan sanık Emre Yılmaz, “Aşırı alkollüydüm, polisi hasmım sandım” dedi.Gaziosmanpaşa’da dur ihtarına uymayarak açtıkları ateşle polis memuru Anıl Kaan Aybek’in şehit olmasına neden olan 3 tutuklu sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 9 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Gaziosmanpaşa’da bir polisin şehit edilmesine ilişkin davada savunmasını yapan sanık Emre Yılmaz, “Aşırı alkollüydüm, polisi hasmım sandım” dedi.
Gaziosmanpaşa’da dur ihtarına uymayarak açtıkları ateşle polis memuru Anıl Kaan Aybek’in şehit olmasına neden olan 3 tutuklu sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıldan 9 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim Şenol, Cem Engin Dere ve Emre Yılmaz ile avukatları katılırken duruşma salonunda şehit polisin yakınları da hazır bulundu.

"Şehit polisin ailesinden özür diliyorum"
Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Emre Yılmaz, "Oturduğumuz bir mekandan ayrıldıktan sonra eve gidecektik. Ben aşırı sarhoştum. Arabada baygın halde yatıyordum. Bir an arabanın hızlandığını fark ettim ve arkadan silah sesleri geldi. Ben arabanın sağ ön koltuğunda oturuyordum. Torpidoya ruhsatsız tabancamı koymuştum. Silah seslerini duyunca tabancamı elime alıp kolumu dışarıya çıkardım ve rastgele ateş ettim. Polisi hasmım zannederek ateş ettim. Ben kasıtlı bir eylemde bulunmadım. Biz terörist değiliz. Şehidimizin ailesinden ve devlet büyüklerinden özür diliyorum. Olay nedeniyle pişmanım” dedi.
Olayın ardından bir süre kaçmaya devam ettiklerini anlatan Yılmaz, “Polisin açtığı ateşle aracımızın tekeri patladı. Bir süre sonra bariyere çarptık ve yayan şekilde kaçmaya çalıştık. Açılan ateşle bacağımdan vurularak yakalandım” ifadelerini kullandı.

"Ruhsatsız tabancam vardı ama ancak olayda ben hiç tabanca kullanmadım"
Savunmasını yapan sanıklardan Halil İbrahim Şenol da, “Gaziosmanpaşa’da itfaiye olarak bilinen yere geldiğimizde yol kenarında bir grup insan bekliyorduk. İlk başta polis olduklarını anlayamadım. Bekçi kıyafeti gibi kıyafetler vardı. Bize durmamız işaret edildi. Durmamız söylenince polis olduklarını anladım. Hakkımda arama olduğu için durmayıp arabayla hızlanıp yola devam ettim. Benim olay sırasında ruhsatsız tabancam vardı ama ancak olayda ben hiç tabanca kullanmadım” diye konuştu.
Şehit polis memuru Anıl Kaan Aybek’in aile yakınları ise şikayetçi olduklarını söyledi.

Sanık avukatlarının talebi gerginliğe yol açtı
Duruşmada sanık Halil İbrahim Şenol’un avukatı Aslı Eraslan, sanık ailelerinin duruşmaya gelemediği gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Bunun üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Şehit polis Anıl Kaan Aybek’in annesi Hülya Aybek fenalaşarak bayıldı.
Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların en son aşamada yaralı olarak yakalandıkları noktada görev alan ve olay hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan iki kolluk görevlisinin tanık olarak dinlenmeleri ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

En Çok Aranan Haberler